Мушкарци су срећнији у браку

Ж. П.

25. 09. 2019. у 11:35

Мушкарци су срећнији у браку

Depositphotos

Мање ризикују, више зарађују и живе нешто дуже. С друге стране, жене морају да трпе а притом им је животни век краћи него што би био да нису удате

ПРОФЕСОР са лондонске школе економије Пол Долан тврди да су мушкарци срећнији у браку од жена. Он је у својој књизи Happy ever after: escaping the myths of perfect life изнео резултате истраживања у коме су упоредили ниво уживања и незадовољства оба пола. У студији су учествовали брачни парови, слободни, разведени, удовци и удовице како би се утврдило ко је од њих најсрећнији.

- Мушкарци имају већу корист од брака јер им он доноси смирење - сматра Долан. - Мање ризикују, више зарађују и живе нешто дуже. С друге стране, жене морају да трпе а притом им је животни век краћи него што би био да нису удате.

Истраживање је показало да су неудате жене које немају децу најсрећнији део друштва. Уколико сте под притиском породице и средине да се што пре удате и добијете потомство, не журите превише.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Bgd

25.09.2019. 12:17

Ispada onda da je velika vecina zena razvedena, jer zene daleko duze zive u proseku od muskarca. Znaci, neko ne govori istinu. Pogledajte statistike. Sve mi lici na propagandu, koja se provlaci kako su sve apsilutne sve zene ugrozene. A statistika pokazuje suprotno.

Del Boy

25.09.2019. 12:21

Kako su to srecniji? Ajde da uporedimo broj samoubistava muskaraca u braku, vezama i slicno. 80% svih samoubistava su muskarci (svetska zdravstvena organizacija). Dosta vise sa sirenjem lazi ako je muskarcima super lagodan zivot. A poslednji pasus toliko iskace iz konteksta i opet se vidi cilj ovog clanka.

TonySoprano

25.09.2019. 12:44

neudate žene bez dece najsrećnije? ahahaha liberalna propaganda za uništavanje porodičnih vrednosti