Превара (не) јача везу

Ж. П.

уторак, 24. 09. 2019. у 11:45

Превара (не) јача везу

Depositphotos

Најлакше је раскинути или развести се после прељубе, али је много паметније размислити о свему, па ако постоји љубав, све може да се реши

НА питање: "Да ли бисте опростили превару?", већина људи као из топа одговара: "Не!". У пракси то, ипак, изгледа мало другачије, па многи парови успеју да преброде кризу иницирану сазнањем о прељуби. А, у том случају, веза понекад може да постане јача него што је била - тврди сексуална терапеуткиња из Сиднеја Мети Силвер. Парови се, објашњава, после преваре често замисле и промисле о узроку који је до ње довео и то је најпаметнија ствар коју могу да ураде.

- Покушај да разумете аферу и како се она догодила, може да вам разјасни и да одговоре на толико питања за која иначе немате објашњење - наводи Силверова. - Зато и не треба да губите време на причу о кривици, већ на разговор о корену неверства у вези. На основу тога можете да увидите како да унапредите везу, а не да је одмах окончате.

Најлакше је, каже, раскинути или развести се после прељубе, али је много паметније размислити о свему, па ако постоји љубав, све може да се реши.

- У том случају, ако се једном деси, а волите се, боље је да опростите превару партнеру и потрудите се да вам та мрља ојача однос и више се не понови. У неким европским земљама је мања стопа развода управо због тога што људи више толеришу превару - наводи Силверова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације