ОСЕЋАТЕ да у вашој вези не функсионише све како треба али не умете да објасните у чему је проблем и да ли је то тихи наговештај раскида. Ево неколико примера који јасно указују да сте на корак од тога.

Све мање разговарате о важним стварима, а ако се комуникација свела на кратко питање: "Како је било на послу", онда вам партнер више није на првом месту или ви њему. Уколико сте престали да се расправљате, схватите то као врло озбиљан сигнал.

- Ако се и даље свађате још има наде. И даље желите да објасните своје потребе. Кад престанете, одустали сте - тврди сексуални терапеут Трејси Кокс.

Важне животне промене, као што су нови посао, пресељење у други град или смрт блиске особе, могу да угрозе и најстабилније везе, јер тада људи темељно преиспитују себе и своје емоције. Уколико одлажете важне одлуке попут венчања, планирања породице или куповине некретнине, то такође може да води ка прекиду везе, као и све ређи интимни односи. Превара, без обзира на то да ли је откривена или не, говори да је ваш однос са партнером озбиљно нарушен. Почели сте да обраћате пажњу да друге особе супротног пола, ваш ниво толеранције је све нижи и нервира вас шта год партнер уради. Поново желите да осетите слободу. То је знак да треба да прекинете везу.