Вечерњи излазак освежава брак

Т. Л.

уторак, 06. 08. 2019. у 16:32

Вечерњи излазак освежава брак

Depositphotos

Истраживање које су стручњаци спровели међу чак 10.000 брачних парова је показало да су срећнији они који излазе заједно - у биоскоп, позориште, ресторан, ноћни клуб... Није важно где, важно је да се иде!

ТО што сте се венчали, не би требало да значи да је заједничким изласцима дошао крај. Штавише, сваки провод удвоје је добродошао - поручују научници са Линколн универзитета.

Истраживање које су стручњаци спровели међу чак 10.000 брачних парова је показало да су срећнији они који излазе заједно - у биоскоп, позориште, ресторан, ноћни клуб... Није важно где, важно је да се иде! Научници су закључили да је излазак једном месечно сасвим довољан да освежи брак, што значи да би свако могао да издвоји време и новац за тај брачни провод. Рачуна се и вечерњи одлазак код пријатеља, али без деце, ТВ и интернета. Спремање хране, опуштање уз вино и лепу музику, играње друштвених игара у том амбијенту - такође усрећује и зближава супружнике.

Од свих парова који су учествовали у истраживању, 11 одсто је излазило једном недељно, 30 одсто једном месечно, 23 процента мање од једном месечно, а 36 одсто никада. Научници су открили да је брак ових последњих у врло лошем стању.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације