Љубљење сагорева калорије

С. Д.

уторак, 16. 07. 2019. у 14:26

Љубљење сагорева калорије

Depositphotos

Током љубљења активира се чак 30 мишића који помажу да се лице затегне. Одлично је за опуштање, смањује стрес и повећава ниво ендорфина, хормона који је задужен за добар осећај у телу

ОСИМ што вам пружа тренутке задовољства и зближава са партнером, љубљење може бити вишеструко корисно за здравље. Даме ће посебно обрадовати истраживање објављено у часопису Medical hypotheses које говори да пољубац сагорева две до шест калорија у минути.

Тако је за сат времена могуће елиминисати калорије које сте унели попивши пола чаше вина или ако сте појели пола шаке чоколадних бомбона. Током љубљења активира се чак 30 мишића који помажу да се лице затегне. Одлично је за опуштање, смањује стрес и повећава ниво ендорфина, хормона који је задужен за добар осећај у телу.

Приликом пољупца, због повећаног протока крви, смањују се болови, главобоља и менструални грчеви, али и крвни притисак. Стручњаци су посматрали и пацијенте са кожном и назалном алергијом 30 минута пре и после љубљења са партнером. Након пољупца су имали мање алергијских реакција и симптома него пре тога.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Niko

16.07.2019. 16:48

Jel to znaci da se pojedine dame moraju ljubiti najmanje 8 do 10 sati, kako bi imali telo za kupaci...