Одговор на то питање понудио је британски портал за спајање партнера "Сеекинг Аррангемент" након што је анкетирао 1.000 својих чланова. Судећи према одговору половине испитаница и 46 одсто мушкараца, идеалан број партнера је 10, ни мање ни више. С друге стране, 36 посто испитаница и 42 процента испитаника, било би најсрећније да особа њиховог живота има нешто мање љубавног искуства.


Такође, постоје и они који преферирају искусније особе – тако 11 одсто припадница нежнијег пола и 10 посто мушкараца прижељкује особу која је имала између 10 и 30 партнера, док само три одсто испитаника тражи особу која је имала више од 30 "веза“.


Сличним питањем су се позабавили и истраживачи Универзитета Индијана који су понудили решење за дилему с колико би партнера требало да будете пре него што одлучите да се скрасите.


"Суочени с овом дилемом, најбоља стратегија за одабир брачног партнера је излазити с довољно људи како бисте установили основне стандарде, а затим се скрасити са следећом особом коју сретнете која премаши лествицу", објаснио је Питер Тод, вођа студије. Према његовој формули то је партнер број 12!Према њему, ако сте излазили с више од 12 особа, тада сте вероватно превише избирљиви, али ако ваша "колекција" садржи мањи број партнера, а нисте још упознали оног правог, тада слободно тражите још мало, преноси Ординација.хр.


Колико бивших имате у својој прошлости?