ИСТРАЖИВАЊЕ је показало да су већи ниво среће пријавиле оне жене које су биле у браку од оних које то нису, али само док је њихов супруг био у просторији...

Прочитајте још:ТВ квари љубав

Неудате и жене без деце су најсрећнији део популације и вероватно је да ће живети дуже од оних жена које су у браку и које одгајају децу, тврди водећи стручњак за срећу.

Професор Паул Долан са London School of Economics и аутор књиге „Happy Ever After“ је, говорећи се на фестивалу „Хеј”, изјавио како најновији докази показују да традиционални принципи који се користе за мерење успеха нису били у корелацији са срећом - нарочито код жена у браку и жена с децом.

- Удате жене су срећније од другог дела популације, али само када се анкете врше у присуству њиховог супружника. Кад супружник није присутан: подаци су поражавајући - рекао је професор Долан.

Прочитајте још:Теже је дотаћи душу него тело

Навео је да одређене парове прате током времена, поручивши да би мушкарци требало да се венчавају, али не и да се жене удају.
Free image Pixabay- Мушкарци имају корист од брака јер су се 'смирили', мање ризикују и зарађују више новца. Генерално, живе нешто дуже. Удате жене, с друге стране, трпе више и умиру раније. Најздравија и најсрећнија подгрупа становништва су жене које се никада нису удавале или нису имале децу - казао је он.

Упркос благодетима женског начина живота без деце, Долан је рекао да постојећа нарација да су брак и деца знакови успеха може бити стигма која неке жене наводи да се осећају несрећно.

(klix.ba)