Жене које су користиле канабис непосредно пре секса имале су повећан либидо и боље оргазме, показало је недавно спроведено истраживање.

Отприлике трећина жена у САД-у је користила канабис непосредно пре секса и управо у тим моментима имале су повећан либидо и боље оргазме.

Студија објављена у часопису Сеxуал Медицине показала је да су жене које су користиле марихуану пре секса дупло више пријављивале интензивније оргазме у односу на оне које нису користиле марихуану.

Исто тако, жене које су редовно користиле канабис такође су имале дупло већу шансу да ће имати боље оргазме у односу на оне жене које га повремено користе.

Истраживачи су приметили да је коришћење марихуане у порасту код одраслих у САД-у, јер све већи број држава доноси законе који ју легализирају како за медицинске тако и за рекреативне сврхе.

Студија је испитала 373 жене у медицинском центру у Саинт Лоуису. Свеукупно, 127 жена или 34 посто пријавило је да је користило марихуану пре сексуалне активности. Ипак, истраживачи наводе да још увек није спроведен адекватан број истраживања која би разматрала утицај дроге на сексуално здравље упркос чињеници да канабис делује на канабиноидни рецептор у мозгу који је непосредно повезан са сексуалном функцијом.

Марихуана је одавно повезана с повећањем сексуалне активности међу тинејџерима на исти начин као и алкохол и рекреативне дроге. Међутим, ранија истраживања такође су повезала марихуану с несигурношћу у сексу и већом стопом сексуално преносивих болести.

Ова студија, коју је спровела докторка Бецкy Лyнн с Медицинског факултета у Саинт Лоуису и њене колеге, фокусирала се на везу између канабиса и задовољства жена њиховим сексуалним животом, сексуалним нагоном, оргазмом, влажењем и болом током односа.

Укупно 197 жена у студији или око 52 посто уопште нису користиле канабис. Још 49 жена или 13 посто користило је дрогу, али то нису урадиле пре секса.

"Оно што је ново у овој студији је да је марихуана замишљена као корисна за секс", каже Јосепх Паламар, један од истраживача.

Истраживање је показало да су жене које су користиле канабис пре секса брже влажиле и имале су мање болова за време секса него жене које нису. Међутим, разлике су биле премале да би се искључила могућност случајности, јавља Индепендент позивајући се на Ројтерс.