НИЈЕ да су нам научници открили топлу воду, али постоји једноставан фактор ризика који је заједнички Бреду Питу, Бену Афлеку и другим лепотанима из Холивуда.

Резултати најновије студије су показали да је већа вероватноћа да атрактивни људи више варају свог партнера.

Иако на први поглед делује да лепи људи боље пролазе у животу - рецимо, социоекономска истраживања кажу да су боље плаћени, психолошке студије да су срећнији у животу, изгледа да није баш све тако бајно и красно како изгледа.

Током експеримента, жене су процењивале атрактивност 238 мушкараца на основу њихових фотографија из средњошколских годишњака. Затим је проверавано какав је њихов брачни статус (да ли су у браку или разведени) 30 година након што су завршили средњу школу.

И наравно, резултати су показали да су мушкарци који су оцењени као атрактивни у већини случајева након 30 година разведени и да су им бракови трајали знатно краће од бракова мање привлачних мушкараца.

Психолози су онда пажњу преусмерили на Холивуд анализирајући ИМБД и Форбсову листу 100 најмоћнијих познатих личности. Коначна листа анализираних имала је 130 светских звезда.

Жене су сада имале задатак да оцене познате мушкарце по истим критеријумима. А онда су психолози, погађате, проверили колико се њих развело и зашто. И резултати су показали исти образац: што је мушкарац привлачнији, већа је вероватноћа да ће им брак или веза пропасти.

Сасвим је логично да се на лепим мушкарцима и женама задржава поглед. Али оно што су психолози закључили током ове студије јесте да су атрактивни људи склонији шврљању.

(Супержена.б92)