КАДА ментално направите списак ствари односно квалитета које ваш партнер треба да поседује, најчешће је реч о миксу физичких и личних особина.

Можда од дате особе очекујемо да буде уметничка душа, да се лепо изражава, да буде свестрана, или једноставно желимо неког са добрим смислом за хумор, ко ће нас увек слатко насмејати. Сви смо кроз то прошли, и слободно можемо рећи да је јаче од нас надати се да ће наш партнер бити наша друга половина из снова.

Када је реч о знаковима зодијака, три знака се посебно издвајају када је у питању одабир особина које од партнера очекују. За ове знакове се тврди да су међу најинтелигентнијим, па не чуди ни чињеница што су захтевни приликом избора партнера. Управо их та интелигенција наводи да од партнера очекују да их прати у стопу када је ум у питању, односно његова бистрина, као и да их исти изазивају на интелектуалном пољу.

У питању су Близанци, Стрелчеви и Водолије. Ови знакови спадају у групу мислилаца, и врло често су у потрази за умним надметањима. Жељни су нових знања и животних искустава. Не задовољавају се половичним информацијама и често копају до саме сржи проблема. У њиховом бићу је присутна велика знатижеља и жеља за учењем, тако да је сасвим очекивано да их неће занимати особа која није склона оваквим тежњама. Ако делите мишљења са нама да су најпожељнији мушкарци, управо они интелигентни, онда су Близанци, Стрелчеви и Водолије они на које треба да обратите пажњу.

Близанци
Основна карактеристика Близанаца је њихова неупоредива духовитост, праћена издашном радозналошћу. Иако њихова веза са планетом Меркур значи да им никад не недостаје тема за разговор они не уживају нарочито у ћаскању. Уосталом, зашто губити време на ћаскање када можете да поведете заиста дубок и значајан разговор са одређеном особом? Њихова радозналост може бити заиста интензивна, па је сасвим извесно да ће изгубити интерес за особу која нема подједнако знатижељан ум.

Стрелац
Стрелца ћете тешко заробити у било ком временском периоду. То није због чињенице што се уздижу високо или су неприметни, већ зато што поседују дубоку интелектуалну радозналост која их ментално, метафорички и буквално издиже знад ствари у окружењу. Они не могу мирно да седе, док црв знатижеље копа у њима. Увек су у фокусу ствари, жељни нових искустава, познанстава и искушења. Њихова владајућа планета Јупитер односи се на ширење, раст и преузимање ризика. Стрелчевима је потребан неко са истим интензивним и страственим погледом на свет.

Водолија
Водолију називамо побуњеником међу знаковма Зодијака. Ништа мање се ни не очекује од знака којим влада Уран. Планета повезана са слободом и револуционарном визијом даје овом знаку прегршт енергије за истраживањем. Водолије су пуне контрадикторности. Док са једне стране бирају да се баве хуманитарним радом и учине свет бољим местом за живот, та жеља није вођена емоцијама, већ више потиче са аналитичког становишта и захтева радикална решења. Водолија је тврд орах, а како бисте га отворили, потребан вам је висок ниво интелигенције.

(Женски магазин)