СВАКО ко помно прати годишње и месечне хороскопе зна за име Бернара Фицвалтера. Предвиђања утицајног британског астролога чекају чак и они који су читав живот били крајње скептични према хороскопу. Он заиста "све зна".

Дајемо реч професионалцу.

* Зашто се глобална криза догодила?

- Све је то повезано са циклусом Сатурн-Плутон: било је то 1914, 1947, 1882, а поново је стигло 2020. године. Занимљиво је да је након 1914. године дошло до епидемије „шпанског грипа; после 1947. године, на многим местима на Земљи била је епидемија полилија; 1982. године први пут смо се срели са ХИВ/АИДС-ом, а сада имамо корона вирус.

* Када ће се завршити пандемија корона вируса?

- Можда у лето. Тренутно Марс наизменично пролази поред Јупитера, Плутона и Сатурна, а чини се да сваки од њих погоршава ситуацију. Поред тога, Јупитер се 5. априла приближио Плутону - сада све четири планете стоје веома чврсто. Тако ће бити све до маја - јуна, када ће планете почети лагано да се разилазе. У августу - септембру почећемо да уводимо нове мере (можда ћемо до тада имати нове тестове или вакцину?).

На крају године вратићемо се на првобитну локацију Јупитер-Сатурн-Плутон, али овај пут планете неће бити тако близу и ми ћемо бити спремни за то. Мислим да ћемо до почетка 2021. све завршити, моћи ћемо изнова да започнемо да градимо свој живот.

2021. година ће бити тешка и стресна, ало свет ће се на крају обновити! Година 2022. биће забавнија, лакша и разигранија. Надајмо се!"(Женски магазин)