Ми, у Србији, већ смо искусни с ванредним стањима, животом у неизвесности и страху. На жилавости, која нас чува у оваквим временима, можемо да се захвалимо прецима, али и личним искуствима стеченим током свих оних страдања кроз која смо прошли пре само неколико деценија.

Тешко је дати свеопшту прогнозу за сваког понаособ, ипак, можемо астролошки да лоцирамо критичне степене и групе људи који су ових дана у великом ризику.

Да бисте добро сагледали какав вам је лични период, савет је да, осим знака у коме сте рођени, узмете у обзир и подзнак. Штавише, управо подзнак даје информацију о томе шта вам се сада дешава, јер у односу на њега одређујемо где је поље здравља, пара, посла.., који део тела је угрожен и слично.

Занимљиво је да, ако посматрамо треће поље (плућа) сваког хороскопског знака, долазимо до тога да тренутно ниједан представник није заштићен. Дакле, општи савет за све је да се изолујете и стрпљиво сачекате разрешење пандемије у којој смо се нашли, и спремите се на то да ће потрајати.

А како то изгледа по знацима, погледајте:

Ован - Вама ова криза највише утиче на професионални живот, каријеру, статус. Ипак, од половине априла не будите превише сигурни у то да сте заштићени, јер ће наступити период повишеног ризика од инфекције.

Бик - Спадате у астролошке знаке којима се саветује нарочити опрез. Осим вируса, опасност вам прети од власти, униформисаних, као и претпостављених лица. Чувајте се казни.

Близанци - Овај знак у основном хороскопу представља, између осталог, плућа. Само по себи то носи ризик, али не само то. Аспекти који долазе указују на проблем који можете да покупите преко пријатеља, али и на улици. Све у свему, будите опрезни!

Рак - Вама ризик долази кроз поље партнерства. Дакле, ако је било ко у овом периоду заштићен, то сте ви. Међутим, сва брига и невоља долазе кроз друге људе - било да се ради о особама о којима ви водите бригу или члановима породице. Ипак, од половине априла будите на опрезу.

Лав - Слично као и Ракови, и ви сте некако изложени особама које вас окружују. Здравствене тегобе су могуће у овом периоду, али реч је првенствено о нечему што вас веч мучи одраније, а могући су проблеми и с пробавом.

Девица - Критична тачка у хороскопу, која представља пандемију, у вашем хороскопу пада у поље деце. Ту је и планета која представља ваша плућа. Речју - контролишите своју децу, а ако их немате, чувајте се младих особа. Оне би могле да вам пренесу инфекцију.

Вага - Све вам се нагомилало у породици. Компликовани односи, доста изложених особа о којима бринете. И код вас је планета која представља плућа укључена у астролошку констелацију која нас ових дана мучи. Будите опрезни, али имајте на уму да вас, од велике тензије, лако може стрефити чир на желуцу и гастритис.

Шкорпија - Можда сте, од свих представника астролошких знакова, ви најизложенији. Сијасет планета у вашем пољу плућа, али и Сунце у пољу здравља, указују на опасност од озбиљне инфекције, али и коначно повољан исход. Овоме су нарочито подложне дупле Шкорпије.

Стрелац - Ни ви нисте заштићени, иако сте деца среће. Будите опрезни, нарочито ако се крећете по комшилуку. Лоша процена ситуације може вас изложити ризику излагања инфекцији.

Јарац - Ако вас не угрози вирус, угрозиће вас брига. Међутим, то не долази због тога што сте ви, по природи својој, генерално амбициозна особа па вас сада све ово ремети. Разлог тешких вибрација је то што ћете током ове епидемије бити изложени бројним захтевима да се око нечега ангажујете. Чини се као да се сав универзум сручио на ваша рамена.

Водолија - Као и Шкорпија, спадате у знаке, нарочито ако сте дупла, с највећим ризиком. Ослободите се тензије, нарочито до краја априла, јер ако вас не угрози инфекција, угрозиће вас крвни судови и проблеми с главобољом и крвним притиском.

Рибе - Као и сви остали, и ви сте на удару транзита који, када се гледа природни хороскоп, свима угрожава треће поље - плућа. Ипак, ви спадате у оне код којих то најблаже пролазе. Да не би било грешке, није згорег бити опрезан, све до краја епидемије. Вама изолација није тешка пошто представља природан амбијент вашег постојања. Дакле, повуците се и препустите машти, музици и књигама.