Четвртак је повољан дан за скоро све активности. Многим људима је овај дан омиљен у недељи, а често се питамо зашто је то тако. Јупитер, планета велике среће, успеха и новца, влада управо овим даном. Раније су се многи људи венчавали управо четвртком да би добили велики благослов од Јупитера и имали срећан и дуговечан брак.


Све велике планове везане за новац, посао или путовања најбоље је планирати управо за тај дан. Сви велики путници и авантуристи су под јаким утицајем Јупитера. То су људи који воле да уче, истражују и тако шире своју свест. Зато,ако сте и ви један од њих, саветујем вам једну лепу вежбицу, како вама тако и вашој породици. Без обзира на то што не можемо сада да путујемо, нико не може да нам забрани да то планирамо. Ако имате глобус или карту света, онда је време да је окачите на зид. Затим чиодама обележите сва места у свету која сте до сада посетили. Ако имате децу можете да им испричате лепу причу везану за сваку државу или град у којем сте били. Причајте им о музејима, парковима, шеталиштима и ресторанима... Испричајте причу о том граду како сте га ви доживели и шта вам се највише свидело. Покажите им фотографије и сувенире које сте тамо купили. Тако помажете својој деци да на практичан и леп начин уче географију и историју, а ви сами евоцирате лепе успомене и подижете своју позитивну енергију!


У енергетској астрологији Јупитер влада нашом 6. чакром (треће око) која се налази између наших обрва. Његова боја је "краљевска плава" и било би лепо да је баш данас имамо на себи.