Ови знаци умишљају дијагнозе, а сада у време пандемије њима је сигурно најтеже.

Највише се боје болести:

1. Девица
Девица је највећи хипохондар Зодијака. Најчешће ћете је срести у Домовима здравља и болницама. Стално иде на неке прегледе и умишља да је болесна. У неким случајевима то може прећи и у опсесију.

Зато стално чисти свој дом, свако мало пере руке, боји се вируса, бактерија, обавезно се вакцинише против грипе и затвара се у кућу када крене вал болести – од цревних вироза до вирусних обољења. И када вам треба помоћ јер имате високу температуру, нека вам не пада напамет позвати Девицу. То би је чак могло и увредити.

2. Јарац
Њима је најтеже изаћи на крај с властитим страховима. А један од њих је и страх од болести. Све је у реду док је здравља – рећи ће вам Јарац. Но његов страх од болести је толико јак да се с њим не могу суочити, па ће избегавати докторе.

Но то га неће омести да сурфује по интернету и тражи објашњења за симптоме које осећа у свом телу. И од обичне цревне вирозе зачас ће умислити да болује од рака дебелог црева. Панично се боји немоћи, а болест је за њега управо то. Неспособност да буде самосталан и да не зависи ни од кога.

3. Рибе

Рибе су склоне умишљању ствари. Имају бујну машту и често виде оно и чега нема. Тако је и с болестима. Лако падну под утицај панике, па ће и у овој епидемији коронавируса пронаћи разлог зашто нешто не могу учинити.

Отићи ће на боловање, осамити се и избегавати контакте с другим људима. Рибе некад потајно уживају у немоћи, па им хипохондрија некад добро дође као изговор. Воле да се нетко брине о њима, склоне су самосажаљевању, па умишљање болести за њих има итекако смисла.

4. Рак
За разлику од његових претходника хипохондара, он не размишља о болестима, све док се не појаве неке озбиљније здравствене сметње. Е тада настаје паника.

Зна да не сме сурфовати по интернету јер ће тако доћи у посед информација које могу упућивати на најгоре. Чак су и склони сакрити од других да нешто није у реду и да се не осећају најбоље. Но страх од најгорег му не да мира. Због своје преосетљивости и склоности замишљању најгорих сценарија, хипохондрија их ретко може заобићи.

5. Вага

Ваге нису паничари кад је у питању здравље, но здравствене сметње и склоност умишљању болести им помаже у нечему. Реч је о привлачењу пажње. Погледај ме, помогни ми, буди уз мене, воли ме – болест Вагама служи из тих разлога.

Стога ће некад кашаљ претворити у озбиљан бронхитис, а температуру у опасну упалу плућа, надајући се да ће они који су јој битни потрчати према њој и пазити ју и мазити. Но доктору неће отићи, осим ако ствари не оду предалеко. Рећи ће, није то ништа, проћи ће, само буди уз мене, то ме лечи.