ОВАН (21. 3 - 20. 4)

Тренутак је да своју брзоплетост и динамичност сведете на минимум и ово време искористите за одмор. Очекује вас много комуникације и интеракције с људима из окружења, а најпре са пријатељима с којима сарађујете. Можда ћете доћи у искушење да се уплетете у неке закулисне радње, верујући да је то једини начин да досегнете циљ који сте зацртали. Будите опрезни и двапут проверите сваку информацију како не бисте склизнули изван закона. Некима од вас, у овом периоду, прете казне и проблеми са званичним лицима, а можда и искушење да се изложите беспотребном ризику мислећи да се све дешава неком другом.


Односи у породици су напети. Главни разлог томе је то што сте приморани да чекате, а најгоре од свега је што не знате до када и шта. Да бисте издржали овај драстични пад животног темпа и избегли нападе нервозе и беса неопходно је да осмислите на који начин ћете физички избацивати вишак енергије, па макар то било ударање песницама у јастук.


Појачајте имунитет редовним и квалитетним сном.


БИК (21. 4 - 21. 5)


Ситуација у којој сте се нашли наводи вас да све интензивније размишљате о томе да ли је за вас боље да живот узмете у своје руке и да каријеру наставите самостално. Ово је период када ћете доспети у центар пажње и највероватније ћете се веома поносити својом позицијом. Без обзира на то на ком сте положају, да ли сте приморани да радите или сте се повукли у изолацију, постоје обавезе које само на вас чекају. Можда имате у окружењу старе људе којима сте неопходни или неког ко је изнемогао. Повољна астролошка слика указује на то да ових дана имате дара да с осмехом на лицу делите не само помоћ, већ и оптимизам, и то свакоме коме је неопходан.


Све ово не значи да је препоручљиво да се несмотрено изложите здравственом ризику. Додуше, ви и нисте нерационална особа, па је овакав савет за вас важан само у смислу да из најбољих намера, нехотице, не угрозите осетљиве људе из окружења.


Имунитет вам је на завидном нивоу, нарочито ако сте психолошки спокојни, а то је сигурно једино ако су фрижидер и новчаник пуни.


БЛИЗАНЦИ (22. 5 - 21. 6)


За вас ситуација у којој смо се нашли постаје несносна. Под великим сте притиском, осећате се преоптерећено. Обузима вас велика поспаност и малаксалост, па вас то плаши. Водите рачуна, налазите се у периоду који је за вас прилично ризичан, али не само на здравственом плану. Првенствено је неопходно да се успорите, примирите и квалитетно одморите. Брзоплетост може да вас кошта, нарочито ако се препустите мрачним мислима и песимизму. Уколико сте у изолацији, време ћете најлакше "убити" читањем лаганих садржаја и комуникацијом преко друштвених мрежа. Ипак, сачувајте здрав разум, јер вас теорије о закулисним радњама и великим заверама могу значајно пореметити. Другим речима, склони сте илузијама и погрешном закључивању, па је за вас најпаметније да овај период на неки начин преспавате и пажљиво изаберете с каквим ћете особама контактирати.


Што се тиче здравља и имунитета, поред витамина, исхране и суплемената, неопходно је да вам је душа социјално укључена и никако усамљена.


РАК (22. 6 - 22. 7)


Ви текућа дешавања доживљавате драмтично, скоро као апокалипсу. Ваши страхови могу бити преувеличани, нарочито ако су вам руке везане. Уколико се налазите у изолацији, у кругу породице, могуће је да ћете све своје осцилације расположења лечити кухињом, храном и бесомучним рибањем. Ваша природа је таква да желите да помогнете људима, а немогућност да урадите нешто више може да произведе озбиљне здравствене тегобе, како на психичком, тако и на физичком плану. То за резултат може да има пад имунитета, а зна се да је то увек, а нарочито у овом периоду, веома непожељно.


Ако сте од оних Ракова чији је животни позив везан за негу и помоћ људима, ово је време током кога се некритички можете ангажовати и себе жртвовати. Своју емпатију морате да контролишете и да јасно одредите приоритете. Можда ћете доћи у ситуацију да процењујете шта вам је важније, лични живот или општи интерес. Да бисте сачували пуну кондицију, неопходно је да уносите што више течности и колико-толико себи обезбедите квалитетан сан.


ЛАВ (23. 7 - 22. 8)


Фрустрира вас немогућност контроле. То вас наводи на потребу да предузмете нешто конкретно и на бржи начин се ослободите свих ограничења у којима смо се колективно нашли. Морате да будете разумни. Прихватите чињеницу да постоји нешто што се зове виша сила и да је ово време када се учите самодисциплини, стрпљењу и кроткости. Својим понашањем можете проузроковати несугласице или чак и сукобе са окружењем, па је, заиста, најважнији савет да спустите лопту и своју љутњу због непријатне ситуације каналишете на мање штетан начин.


Што се тиче здравствене ситуације, морате бити свесни тога да ви, осим што сте као и сви из вашег окружења изложени ризику грипа, можете себе угрозити високим крвним притиском, кардиолошким проблемима и реуматским кочењима. Дакле, без обзира на сву снагу коју поседујете, важно је да у овом периоду нађете начин да себе надиграте. Највише вам пријају сунчеви зраци, макар их хватали с прозора, терасе или било где на отвореном где нема ризика.


ДЕВИЦА (23. 8 - 22. 9)


Да ли било ко од представника астролошких знакова има већи страх од вируса, бактерија, зараза и прљавштине? Ви, уопштено, нисте неко ко се лако носи са здравственим ризицима. Добра страна је у томе што сте дисциплиновани, прецизни и савршени за обављање свих задатака када је реч о било ком сегменту здравства. То је ваша уопштена карактеристика. Ипак, Меркур, планета која је ваш владар, у овом периоду није баш најрационалнији, па стога обратите пажњу на своје понашање и одлуке. Имате тенденцију да све погрешно схватате или да се, неким чудом, хватате за погрешне вести и људе који вас могу лагати. Дакле, без обзира на сву вашу рационалност и памет, остављате себи простора за могућност погрешног просуђивања из кога могу настати озбиљне психичке осцилације у виду паничних напада, несанице и нервозе.


Што се имунитета тиче, поред оног што важи за све, вама ће бити од користи врући напици, нарочито чајеви.


ВАГА (23. 9 - 22. 10)


Почетак овог периода је за вас фрустрирајући, јер вас мучи бескрајна збуњеност. Ви сте и тако особа која се доста колеба, па недоумице у којима смо се сви нашли, за вас попримају величину озбиљне фрустрације која може да избија из вас у виду импулсивних реакција. Јасно, на удару вашег колебања су најближи, било да су сарадници или чланови породице. Можете да будете толико експлозивни па да себи направите више штете него што вам прети од грипа. Спустите лопту и у овај период упловите мирно, јер није време ни за какве одлуке.


Што се здравља тиче, имунитет можете знатно оборити уколико се баците на слаткише, чоколаде и, уопштено, преједање. Да бисте себи помогли и одржали духовну и физичку форму пустите омиљену музику, избегавајте информативне програме и било какве филмове у којима има сцена насиља. Евентуално лоше расположење најлакше ћете превазићи уколико избегнете самоћу, окружите се макар и људима који у вашем животу не играју значајну улогу.


ШКОРПИЈА (23. 10 - 22. 11)


Можете осетити да сте превише изложени ризицима. Ако је тако, послушајте своју интуицију, она је често непогрешива. Ако вас, ових дана, неко процењује, то не мора обавезно да значи и да ћете бити критиковани. Ово је период када учите нешто ново, али рачунајте да ће вас то коштати. С обзиром на то да је ваше треће поље хороскопа прилично напето, будите опрезни и покушајте да на сваки начин избегнете грип који се шири. Добра вест за вас је да, без обзира на то колико су неки планетарни транзити тешки, истовремено вас прати огромна моћ регенерације. Дакле, нема потребе да падате у мрачно расположење, будите оно што увек и јесте, интуитивни и спремни на све што је потребно да урадите како бисте себе и своје окружење заштитили.


Имунитет ћете сачувати и још појачати редовним вежбањем и кардио вежбама. Због положаја транзитног Марса неопходно је да из себе избаците бес и љутњу, како се вишак негативне вибрације не би окренуо ка вама, изнутра, и изазвао запаљенске процесе.


СТРЕЛАЦ (23. 11 - 21. 12)


Комуникација са другим људима ће у наредном периоду ићи веома добро. Можете учествовати у важним дискусијама и изненадити себе тиме колико сте у стању да парирате свима, чак и особама које су квалификованије од вас. Међутим, популарност вас не штити од великог притиска којем сте изложени. Можда баш ваш велики оптимизам привлачи људе да са вама размењују мисли. Спремите се на то да ћете наредних дана бити главни саветодавац, јер из сваке ваше речи извире нада.


Пошто ће овакав амбијент потрајати, тензија прети да изазове потребу за променом, а то је засад недостижан циљ. Како год се будете поставили, пред вама је енергетски пад изазван немогућношћу да нешто конкретно предузмете и чаробним штапићем све у себи, али и око себе, вратите на пређашње стање.


Своју психофизичку стабилност сачувајте гледањем филмова и забавних садржаја на телевизији. Осим тога, квалитетне књиге, али и стручна литература, могу бити најбољи пријатељи током ових изазовних недеља.


ЈАРАЦ (22. 12 - 20. 1)


Може се рећи да је овај период за вас изузетно изазован и захтеван. Сијасет планета плеше у вашем знаку и доноси нам свеопште подрхтавање које ви осећате дубоко у свом бићу. Страх од сопственог песимизма и дефетизма маскирате лажним оптимизмом и негирањем проблема. Другим речима, ових дана је наглашено лоше расположење које прелази у отворену мрзовољу. Да бисте избегли како вирусе, тако и сукобе с окружењем, саветује вам се да се примирите и што више проводите време сами или окружени малим броју људи.


Ваша мудрост може доћи до изражаја, али само уколико је на стрпљив начин пласирате тамо где је потребна. Управо ту лежи сва тајна ваших успеха, јер пречесто своју менталну надмоћност показујете људима којима се то не свиђа.


Што се имунитета тиче, осим општих савета за све, за вас је важно да у сваком тренутку будете утопљени, одморни и добро наспавани. Уколико будете одговорни и дисциплиновани, изазован период може проћи без потреса.


ВОДОЛИЈА (21. 1 - 19. 2)


На почетку вас ова атмосфера неће претерано иритирати, јер све док сте укључени у неке смислене акције ви немате времена за нервозу. Наизглед, као да сте се зауставили у времену, ишчекујете важне задатке који вам долазе. Све што вам се буде ових дана дешавало, наговештај је онога чиме ћете се бавити у перспективи. С обзиром на то да је долазећа вибрација директно повезана са стрпљењем, одрицањем и постом, будите припремљени на озбиљне компромисе које ћете морати да направите. Док трају ови кризни дани будите опрезни у друштву. Ви нисте неко ко би требало да игра на карту среће. Овај савет је нарочито важан за све оне који су рођени или имају Месец на самом почетку Водолије.


Што се имунитета тиче, главни разлог сваког вашег енергетског пада су несаница, неиспаваност, премор и нервоза. Осим тога, редовно контролишите крвни притисак, јер ових дана може доћи до осцилација, чак и ако досад никада нисте имали такве тегобе.


РИБЕ (20. 2 - 20. 3)


Без обзира на то колико сте осећајни и осетљиви, овај период за вас не би требало да буде нарочито изазован. Ви непогрешиво, интуитивно, проналазите начин да се снађете и с лакоћом испливате из свих заврзлама које носи овакав планетарни хаос. Ипак, не дозволите себи да прецените сопствене могућности, јер сте, нарочито у првој половини овог периода, склони илузијама и погрешним проценама. То не значи да треба да се одрекнете свог унутрашњег осећаја, већ само да останете колико толико рационални и да не претерујете у ризицима јер ће вас, у том случају, брзо сустићи казна. Дакле, строго у границама закона и свих правила, пратите упутства и за вас нема већих проблема.


Физичка снага је увек повезана с духовном, па и на овом плану не би требало да буде већих проблема, осим пролазне прехладе која може да заличи на грип. Ипак, будите опрезни и не препуштајте се случају. Чај и квалитетан сан јачају ваш имунитет, као и шетња, коју због тренутних околности можете да замените вежбама у стану.