Раскид љубавне везе, чак и на властиту иницијативу, никада није безболан, али неки га знакови посебно тешко подносе. Људи рођени у ваздушним и ватреним знаковима лакше преболе љубавни крах и окрећу се према будућности, док земљани и водени знакови доживљавају раскид као лични пораз и треба им пуно времена за опоравак.Рак


Проживљавају дубоко сваки губитак, а поготово одлазак партнера па ће и крај љубавне везе за њих бити болан. Верују да ће њихова љубав потрајати до краја живота и горко пате ако се то не оствари. Усамљени Рак дуго ће лити сузе уз композиције и песме које га подсећају на дане љубавне идиле. Потребно му је пуно времена да се помири са стањем и постане спреман за нова искуства - и нови ризик.


Рибе


Сентименталне Рибе верују у вечну љубав па их сваки раскид грубо шокира. Спремне су штошта претрпети због љубави, па се понекад понижавају. Након што раскину однос не скривају патњу, него се жале пријатељима надајући се да ће им они потврдити колико је страшна ситуација која их је снашла. Многе се уцвељене Рибе „лече“ обиљем хране или алкохола, што им продубљује агонију, нарушавајући телесну тежину и мисаоне процесе. Помогао би им креативан рад.


Јарац


Након раскида понашаће се као да је све у најбољем реду јер мрзе туђе сажаљење, но дубоко ће у себи патити. Не улазе олако у везе па им је љубавни дебакл тим тежи и трауматичнији. Ако некога заволе, спремни су се борити за везу па прекид доживљавају као пораз. У тешким тренуцима затрпаће се послом или учењем да скрену мисли од љубавних јада. Након раскида требаће им дуго да се опораве и поново пред неким отворе.
Вага


Најбоље егзистирају као део пара па им је прекид везе стресно и болно искуство. Остављене Ваге осећају се тужно и сломљено, као да им се срушио свет. На почетку покушавају да наговоре партнера да се предомисли, при чему изгледају помало очајно. Ипак, туга их не држи дуго. Људи рођени у овом знаку имају моћ емоционалне регенерације и прилично се брзо враћају на љубавно „тржиште“.


(tportal.hr)