Знак који најчешће бежи од везе, уједно је исти онај који најчешће улеће у њу. Убрзо након што уђе у везу ради на томе да - побегне. Представљамо три првопласирана „бегунца“.Девица


Не беже од присног везивања, већ од емоционалне боли. Овај је знак један од најрањивијих, а рањивост често прикрива хладноћом и недодирљивошћу. Жестоки су критичари и ретко показују одушевљење, уверени да би тиме охрабрили некога да им се превише приближи. Ако вам се чини да вас Девица охрабрује на флерт, вероватно се не ради о љубави, него о манипулисању и покушају извлачења неке користи.

Девице су врло осећајне душе које су у стању волети само оног с ким осећају снажну повезаност. Неће се емоционално везати ако процене да однос није вредан пуног ангажмана, па и ризика од повреде. А такви се кандидати ретко појављују. Њихов крут став о прихватљивим партнерима може им ускратити неке од најлепших романтичних епизода. Романса се ретко може испланирати, а љубав укалупити.

Водолија


Водолијама је лакше да изразе емоције према скупинама, идејама и ситуацијама, него према појединцима. Они су слободоумни индивидуалци који најрадије живе у свом свету. А док су у свом свету, до њих је често тешко допрети.

Припадници овог знака рођени су активисти који желе променити свет набоље. Но управо их та снажна жеља за доброчинством удаљава од примарних потреба као што је интимна веза. Водолијама треба пуно времена само за себе, што партнер често тумачи као недвосмислен знак незаинтересираности и одбијања.

Неки од начина на који беже од емоционалног везивања укључују несвесно терање потенцијалних партнера тајновитошћу и недокучивошћу. Будући да партнери нису видовњаци, с временом одустају од успостављања присног односа с неким кога је тако тешко прочитати.

Близанци


Близанци воле осећај заљубљености... све док им особа не дојади. А то се догађа у ритму Месечевих мена. Рођени у овом знаку савршено налазе сродну душу, но будући да им је личност подвојена, поред сродне душе имају и другу, неспојиву с партнером који је испрва пао на њих.

Нису задовољни само љубављу, него им је потребна драма како би остали заинтерес
овани. Жуде за пустоловином и променом, а грозе се спутаности и ограничености. Склони су да отерају људе које их истински воле јер често тумаче добру и квалитетну везу као досадну и незанимљиву. Беже од љубави у тренутку када она за њих престане бити извор узбуђења, а онда се бацају на нови изазов.

(
tportal.hr)