Нешто треба да урадите, али се не можете сетити шта. Познајете оног човека, али сте му заборавили име... Ако вам се дешавају овакве и сличне ствари, вероватно припадате неком од ова четири знака.Рибе


Рибе често прогони осећај да су заборавиле нешто чим изађу из куће, а то су најчешће ситнице попут сунчаних наочара или мобилног телефона. Морају посегнути за реконструкцијом својих поступака како би пронашле кључеве остављене у фрижидеру или документа остављена у купатилу. Много времена Рибе проводе у свом имагинарном свету, због чега често заборављају на практичне аспекте живота. Тако на пример забораве да плате рачун за гориво, али ће вам детаљно испричати све о ликовима из нове серије.

Близанци


Заборавност је код Близанаца најчешће последица преоптерећености ума подацима. Уместо да одбаце оно небитно и ослободе мождане вијуге, свакодневно имају на распореду мноштво договора, обавеза и занимација. Редовно сметну с ума текуће задатке, а кад их се напокон сете, већ је касно. У пословном свету склони су заборављати рокове, датуме доспећа и порезна раздобља.

Водолија


Они су креативци који стално смишљају решења за проблеме и спремно прихватају иновације. Коме је глава пуна бројки, теорија и информација, лако губи актуелности из вида. Заборављају свакодневне рутинске обавезе, попут вађења одеће из машине и стављања на сушење. Препознају лица људи с којима се сусрећу, али слабо памте њихова имена. Памћење им служи за много важније ствари.

Ован


Воде активан друштвени живот и баве се свакојаким активностима, па не чуди то што им понекад „стане мозак“. Иако често записују обавезе и активности, свеједно понекад забораве купити јогурт или пренети поруку. Настоје да се на силу сете заборављеног, али лампица им се пали тек кад престану покушавати. Кад се ипак сете, гестикулирају, колутају очима и питају се како се, побогу, нису могли сетити тако једноставне ствари.

(tportal.hr)