Иако Јарчеви не зарађују колико би хтели, уз Рибе и Стрелчеве јако су задовољни послом који раде. То не важи за Близанце и Ракове, који кажу да не раде посао из снова. Највише зарађују Шкорпије, Лавови, Бикови и Ракови, показује анкета америчког портала за запошљавање Careerbuilder, спроведена на 8700 радника из целог света.


Ован


Они су отворени, самоуверени и поприлично импулсивни, а то значи да воле преузимати иницијативу. Познато је да Овнови не воле мировање, па им најбоље одговарају занимања из сектора политике, градње или образовања.

Бик


На њих се увек можете ослонити, искрени су и практични. Добро им лежи тимски рад и страствено приступају послу у ком треба да сарађују с много људи. Могу се пронаћи у финансијама, уређењу ентеријера, медицинским пословима, инжењерингу, маркетингу или ПР-у.

Близанци


Припадници овог хороскопског знака траже професију која ће их држати мотивисанима. Њима ни два радна дана не би требало да буду иста, па управо монотонија може бити разлог томе да су они најнезадовољнији својим занимањима. У истраживању, већина Близанаца изјавила је да ради у сектору уметности, дизајна, архитектуре, продаје и медицине.


Рак


Они су нежни, маштовити и заштитнички настројени. Воле штитити оне до којих им је највише стало. Воле да кувају и одржавају снажне односе с људима, било професионално или приватно. Јако су радни, а добро се сналазе у подручју закона, психологије, едукације или медицине. Углавном раде у политици, оглашавању, високом образовању, превозу и војсци.

Лав


Нико нема потребу за моћи и титулом вође као Лавови. Поуздани су, оптимистични, харизматични и забавни. Лако освајају шармом. Политика, уметност, дизајн, архитектура, инжењеринг, забава и образовање им одлично леже.

Девица


Методичне и марљиве Девице познате су као одлични радници. Имају око за детаље и провериће баш сваку ситницу, а саме себи биће најбољи шеф. Воле послове који захтевају тaчност, истраживања и перфекционизам. За њих је савршен посао филмске монтаже, писање, продаја или припрема хране.

Вага


Врло су друштвене, па им је потребна интеракција с људима како би оствариле успешну каријеру. Стога им одговара позиција на којој неће радити саме него с партнером. Јако су кооперативне и успешне у остваривању компромиса јер више од свега поштују правду. Већина Ваги зато се пронашла у пословима везаним за политику, социјални рад или провођење закона.

Шкорпиja


Аналитичне, интуитивне и домишљате Шкорпиje привлачи све што је мистериозно или абнормално. Добро се сналазе у политичким, али и детективским водама. Одлични су истраживачи у потрази за истином, али учесници анкете углавном се баве пословима правне службе, инжењерством, науком и образовањем.

Стрелац


Воле духовност и етичност, а одликује их велика позитивност. Љубитељи су путовања и задовољиће се послом који им даје довољно слободе да причају “своје” истине. Филмска монтажа, писање, маркетинг и односи с јавношћу идеална су занимања за слободоумне Стрелце.

Јарац


Јарчеви живе на Земљи, дословно и фигуративно, па никад не губе хладну главу. Истрајни су и јако одговорни. Подједнако су добри шефови и радници. Највише Јараца ради у подручју уметности, дизајна, архитектуре и припреми хране, а ова занимања највише одговарају Јарцима.

Водолија


Познати су као неконвенционални људи испред свога времена, често су истраживачи. Независни су, али и дубоко повезани с људима. Имају природан дар за разумевање нових технологија, а то се одражава на њихове истраживачке умове. Њихово подручје је астрономија, фотографија, ваздухопловство и рачунарство. Учесници анкете бавили су се продајом, пословима у војсци, инжењерством, припремом хране и превозом. Водолије припадају промењивим знаковима, па често мењају посао.

Рибе


Рибе су најосетљивији знак зодијака, па се често воле представљати као мученици. Јако су емпатични па често стављају туђе потребе испред својих. Зато им одговарају занимања из подручја здравства и социјалног рада.

(24sata.hr)