Знак генија, визионара и особењака: Упознајте Водолије, по овим особинама се издвајају

Астролог: Сузана Бан

28. 01. 2020. у 09:10

Знак генија, визионара и особењака: Упознајте Водолије, по овим особинама се издвајају

Depositphotos

Како овим знаком влада хировити Уран, понашање људи рођених у њему је ћудљиво, необично и неретко ексцентрично

Водолија у природном хороскопу влада 11. пољем које представља организације, жеље, планове, визије, пријатеље, сва удружења, а у животном циклусу и пензију. Сунце у овом знаку описује људе који ће бити јако друштвени, социјално осетљиви, окружени пријатељима са сјајним организаторским способностима. Пошто овим знаком влада хировити Уран, понашање ових људи ће бити ћудљиво, необично и неретко ексцентрично.

Јако дејство Урана у нечијем хороскопу описује особу која не припада времену и простору у коме живи. Широка лепеза дејства ове енергије може да се манифестује на много начина, како добрих тако и лоших.

Ове особе је тешко препознати по физичком изгледу, али зато понашањем и одевањем могу дати сигнал да не припадају месту и окружењу у коме се налазе. С обзиром на то да овај знак представља пријатељства, организације, дружења и све што је основна одлика цивилизованог друштва, необично је да су Водолије, чак и када су окружене са много људи, индивидуалисти. Не уносе се превише у емотивне односе, склони су рационализацији свега, а опет, с друге стране, припадају оним људима који ће први прискочити некоме у помоћ.

Водолије имају порив да увек буду испред других. Визионари који брзо мисле и још брже реагују, којима су нестрпљење и нервоза главна одлика која их чини препознатљивима. Немају слуха за туђе грешке и склони су да људе деле на глупе и паметне. Због тога око себе окупљају необичне пријатеље са којима имају могућност размене чудних идеја које "просечним" људима могу деловати неприхватљиво.

Ово је знак генија и напретка, па је кроз историју било много људи који су својим открићима допринели развоју цивилизације. Један од њих, несумњиво и највећи је Никола Тесла. Патриота који јесте рођен са Сунцем у знаку Рака (кућа, дом) али је имао наглашеног Урана, планету која влада Водолијом, о чијем се дејству много писало и анализирало. Сва хировитост и генијалност овог великог научника потпуно се поклапа са астролошким учењем дејства ове планете. Визије, снови, усамљенички живот, мршава грађа, наглашен нос... слика су овог астролошког принципа.

С друге стране, овај знак влада струјом, брзином и даљинама, па је ово био главни предмет његовог интересовања. И не само то. Уран представља будућност, астрологију и окултне науке и сва интересовања за неистражено. Постоје многи текстови о томе да је Никола Тесла био велики поштовалац астрологије, као и то да је владао езотеријским знањима.

Ово је драстичан пример дејства ове енергије. У свакодневном животу, просечну Водолију ћете препознати по рушењу конвенција и пркосу. Уколико остатак хороскопа допусти, ово ће бити велики хуманитарци, сјајни организатори са идејама око којих се могу окупити велике групе људи. Космополите који кроз живот корачају без физичких и духовних ограничења. У супротном, уколико се ова енергија негативно манифестује, међу припадницима овог знака наћи ћемо контраше и људе који по цену деструкције раде све супротно средини у којој живе.

Особе рођене са подзнаком Водолије обично су мршаве грађе, кошчатог лица са наглашеним јагодицама. Упадљива гестикулација, прегласан говор и жар у очима када нешто силно желе да објасне, на први поглед могу деловати луцкасто. Уколико не одустану на време, живот им може проћи у узалудним покушајима да околини објасне оно што само они виде, па чак и онда када су у праву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације