Подзнак или Асцендент популаран је назив за знак који се у тренутку вашег рођења налази на истоку.


Хороскопски знак у којем је подзнак смештен говори много о вашем изгледу, понашању и начину на који вас околина перципира. Подзнак је важан аспект у хороскопу свих људи, зато је добро знати нешто више о њему.


ОВАН

Привлачни сте и темпераментни, а околина вас цени због искрености и спремности да свакоме ускочите у помоћ. Имате велико срце и изузетно сте племенити, али понекад знате да будете себични и саможиви, највише онда кад осећате да неко покушава да вас искористи. Не волите игрице, лажи и подметања, а привлаче вас ведри и комуникативни људи с којима ћете се моћи добро забавити. Увек сте у покрету, имате гомилу идеја, а изражена амбициозност помаже вам да их спроведете у дело.


Како га препознати?


Људе с подзнаком у Овну препознајемо по мршавој, али мишићавој грађи. Обично имају велику главу, бујну косу и густе обрве, а жене се поносе витким ногама које неретко истичу. У сваком друштву воде главну реч, а често одају утисак да им се увек негде жури.БИК

Трезвени, мирни, сталожени и доброћудни - то су речи којима вас околина најчешће описује. Стрпљиви сте, упорни и одлучни, па нисте склони бурним и исхитреним реакцијама. Промишљени сте и помало троми, па вам некад треба превише времена да се покренете и одважите на акцију. Изузетно сте шармантни, привлачни и симпатични, а људи вас воле због ваше добронамерности. Волите храну, пиће, музику, уметност и знате како уживати у животу.

Како га препознати?

Људи с овим подзнаком су прави гурмани и хедонисти који често имају покоји килограм вишка, што ни најмање не умањује њихову привлачност. Људи с подзнаком у Бику имају прелепе, правилне црте лица и густу косу. Жене су познате по заносним облинама, а мушкарци по широким раменима који супротном полу улива сигурност. Обично имају дебљи врат и подбрадак, а препознаћете их и по пријатном гласу.


БЛИЗАНЦИ

Лако вас је препознати по брбљавој и ведрој природи. У друштву сте увек дежурни забављачи, имате много познаника и волите да се крећете у различитим круговима. Врло сте знатижељни, интелигентни и свестрани, а највише мрзите досаду и монотонију. Понекад знате да будете површни и непоуздани те брзо и лако мењате мишљење, али уз помоћ широког осмеха обично се успешно извучете из сваке неугодне ситуације.


Како га препознати?


Ови људи су обично изразито привлачни и атлетски грађени. Високи су, имају широка рамена и лепо обликоване руке, а правилне црте лица у комбинацији с неодољивим осмехом никог не остављају равнодушним. Подзнак у Близанцима обично даје велике, дечје очи, које откривају заиграну природу ових људи. Обично су младолики и у позним годинама, што могу захвалити свом оптимистичном погледу на живот. Осим по овим карактеристикама, особу с подзнаком у Близанцима препознаћетеи по брзом ходу, жустрој гестикулацији или навици да гризе нокте.РАК

Подзнак Рак даје њежне и осетљиве људе који воле да брину за друге. Дом и породица су вам изузетно важни, а уколико немате складне породичне односе, то је на вама сигурно оставило неизбрисив траг. Понекад сте срамежљиви и не волите да се истичете, али кад се опустите, до изражаја долази ваша весела и пријатељска природа. Волите децу и животиње, а у љубавним везама сте верни и несебични. Често мењате расположење и преосетљиви сте на спољашње утицаје, стога је за вас битно да будете у мирној и пријатној околини, међу људима који су попут вас добронамерни и позитивни.


Како га препознати?


Особу с овим подзнаком препознаћете по округлом и буцмастом лицу, сненом погледу, малом носу и сензуалним уснама. Обично су нижег раста и мало дебљи, будући да имају успорен метаболизам. Имају уска и помало спуштена рамена. Склони су дебљању у горњем делу тела па жене често имају велике груди и витке ноге, док су и мушкарци и жене склони накупљању масних наслага у подручју трбуха. Препознаћете их и по мало тежем, спором ходу.


ЛАВ

Подзнак у Лаву даје самосвесне и самоуверене људе који воле да буду у центру пажње. Прави сте забављач у чијем друштву никад није досадно, али некад знате потпуно преузети главну улогу па је од вас немогуће доћи до речи. Поносни сте и ташти па вас је лако увриедити, али брзо се одљутите и заборавите лоше ствари. Изузетно сте великодушни и растрошни, паволите увек да изгледате привлачно и дотерано. Храбри сте и одважни, па не избегавате проблеме, већ се с њима спремно суочавате.


Како га препознати


Ови људи често имају густу коврџаву косу, која подсећа на лављу гриву. Глава им је мало већа у односу на тело, а горњи део тела развијенији је од доњег. Витки су и атлетски грађени. Жене често имају заводљиви мачји поглед, који у комбинацији с дугим и витким ногама ниједног мушкарца не оставља равнодушним. Мушкарци су мишићави и снажни, али с годинама склони ћелавости.


ДЕВИЦА

Људи с овим подзнаком обично су срамежљиви, ненаметљиви и повучени, па чак и помало хладни. Пристојни и одмерени, у друштву никад не водите главну реч, већ мирно посматрате ситуацију и анализирате друге људе. Не отварате се лако пред другима јер сте опрезни и сумњичави, али након што некога упознате и процените да је вредан ваше пажње, опуштате се и откривате своју праву природу. Многи се тако пријатно изненаде кад схвате да сте изразито интелигентни, духовити, пронициљиви и забавни, што се на први поглед никад не би рекло. Ситничави сте и педантни, па вероватно нагињете ка хипохондрији.


Како га препознати?


Осим по мирном и резервираном држању, некога ко је у подзнаку Девица препознаћете по лепим и правилним цртама лица, танком носу, истакнутој или шпичастој бради, танкој и равној коси, која је увек уредна и дотерана. Обично су високи и витки, имају лепо обликована рамена, руке и шаке, а жене посебну пажњу посвећују уређењу ноктију. Не воле привлачити пажњу изгледом па су често једноставно одевени и закопчани до грла, алипоседују пригушени сексипил који им осигурава пажњу супротног пола.


ВАГА

Ово су ведри, насмијани и пријатниљуди који имају много пријатеља. Околина вас воли јер сте шармантни, комуникативни и не волите улазати у сукобе. Жене су изразито лепе и у свакој ситуацији настоје да изгледајудотерано, док су мушкарци углађени шармери у чијем се друштву свака жена осећа посебном. Мирни сте, забавни и приступачни, али некад знате да будете помало лењи, површни и неодлучни.


Како га препознати?


Правилне, лепе црте лица, сјајна коса и складно тело главни су знак распознавања ових људи. Имају обично пуне усне и крупне очи и неодољиве јамице на образима. Чак и ако нису посебно лепи, освајају шармом и привлачношћу, каои непогрешивим модним укусом. Будући да су прави хедонисти, често су склони накупљању килограма, а посебно осетљива подручја су им бедра и бокови. Жене с овим подзнаком често имају фигуру пешчаног сата, коју већина мушкараца сматра идеалном.ШКОРПИОН


Ово су продорни и интелигентни људи с јасним ставом, због чега у другима изазивају страхопоштовање. Харизматични сте и проницљиви па вас је немогуће преварити. Не говорите много, но оно што кажете увек је потпуно погођено. Искрени сте и директни, волите црни хумор и сарказам. Отворено изражавате своје ставове и не оптерећујете се туђим мишљењем. Знатижељни сте и занимају вас многа подручја, а често показујете интерес према осетљивим и алтернативним темама.


Како га препознати?


Особу с овим подзнаком лако је препознати по изузетној харзми и енергији којом зрачи. Имају продоран, готово хипнотизирајући поглед који је немогуће не приметити. Многи имају чврсту, широку вилицу,стиснута тања уста и густу косу. Мишићави су и снажни, најчешће средњег или нижег раста. Жене имају јаче бокове, а мушкарци снажна рамена. Нису посебно лепи, ализраче снажним сексипилом који никог не оставља равнодушним.СТРЕЛАЦ

Ако је ваш подзнак Стрелац, сигурно сте популарна и друштвена особа која има много хобија и интереса. Свестрани сте, знатижељни и отворени за нова искуства, па не волите да будете беспослени. Људи вас воле јер сте добронамерна особа која ће свакоме ускочити у помоћ. Имате добар смисао за хумор и прави сте весељаци. Многи људи с овим подзнаком показују интерес за религију, филозофију и друге културе. Вероватно волите да путујете и стичетенова искуства.


Како га препознати?


Ови су људи најчешће високи и атлетски грађени. Мушкарци су мршави и имају широка рамена, а жене су изразито витке. Подзнак у Стрелцу женама даје складно тело, уске бокове и дуге ноге, стога не чуди што су многе манекенке рођене с подзнаком у овом знаку. Спортски су типови, стално су у покрету. Ипак, будући да су прави хедонисти, у старости могу нагињати дебљини.ЈАРАЦ

Опрезни сте, суздржани и скептични. У суштини сте срамежљиви и патите од мањка самопоуздања, стога не волите да се превише експонирате, али они међу вама који су с временом успели превладати стидљивост, изузетно су шармантни, духовити и популарни у друштву. Озбиљни сте, одговорни и амбициозни, пажелите да ваш труд и залагање буду признати.


Како га препознати?


Особе које имају подзнак у Јарцу су изразито витке, чак коштуњаве. На лицу су им истакнуте јагодице, а нос је често дуг и наглашен. Очи им често имају помало сетан, тужан поглед и одају забринутост коју ови људи осећају. Имају усправан и достојанствен ход, не воле се одевати атрактивно, већ његују одмерен стил.


ВОДОЛИЈА

Особа којој је подзнак смештен у Водoлији потпуно је другачија од других. Људи воле да буду у вашем друштву јер сте духовити, откачени и занимљиви, али истовремено и добродушни и племенити, стога свима радо ускачете у помоћ. Интелигентни сте, имате мноштво инетреса и хобија. Мрзите досаду и увек сте у покрету. Вашу пажњу није лако задржати, стога вам је потребан партнер који ће вам бити не само љубавник, већ и најбољи пријатељ.


Како га препознати?


Особа с овим подзнаком не воли се уклапати у оквире, па углавном његује неки свој специфичан стил. У младости њихова бунтовна природа долази до изражаја по начину одевања, па се међу њима нађе много панкера, металаца или даркера. Чак и кад сазреју, воле на неки начин да буду другачији, па тако често носе одећу шарених и флуоресцентних боја или имају необичну фризуру. Обично су мршави и мишићави, имају јаче бокове. С годинама су све склонији накупљању килограма.

(osobnihoroskop.com)