ОВАН (21.3 - 20.4)

Посао Пред вама је динамична година током које ћете се осећати као да вас је неко откључао, јер стиже дуго очекивана стабилизација на свим важним пољима. Иако ће планови и пројекти бити грандиозни, све блокаде и немогућности које су пратиле претходни период, постају лако решиви. Неки од вас ће добити посао, а неки прећи на исплативије радно место. Да би се ствари одвијале у правом смеру неопходно је да предузмете иницијативу и храбро кренете у остварење својих планова и жеља. Што пре увидите да је све у вашим рукама, пре ћете достићи задате циљеве које прижељкујете. Новац пристиже у довољним количинама. Ово је година током које ћете, од самог почетка, добити прилику да се с лакоћом решите свих заосталих трошкова, рачуна и кредита.

Љубав Поље љубави и емотивних веза добија на квалитету. Потребно је да своје импулсивно и непромишљено понашање ставите под контролу. Ако то успете, нарочито у октобру и новембру, постоје реалне шансе да љубавна веза прерасте у озбиљно партнерство које може бити и брачно. Многи од вас ће ове године упловити у необичне романсе и обилазити чудна места за која нисте знали ни да постоје. Породица игра важну улогу. Након периода потпуне стагнације отварају се нова решења као што је, на пример, селидба или трговина некретнином, чиме се завршава важна породична ставка која је у протеклом периоду била онемогућена.

Здравље Главобоље и потенцијалне повреде можете избећи уколико више времена будете проводили напољу и у природи.


БИК (21.4 - 21.5)

Посао Ово је година током које ћете донети бројне важне одлуке које су само ваше. Тешко је рећи да ли је у питању само посао или промене мењају општу животну поставку, једно је сигурно, ви идете путем потпуне трансформације која ће током 2020. године добити јасан облик. Наиме, у протеклом периоду сте већ осетили електрицитет који вам је Уран наговестио, а сада је време да се фокусирате на основна питања: ко сте, где сте, с ким сте и куда идете. Да бисте извукли максимално из енергетског потенцијала који вас обузима, неопходно је да се марљиво посветите решавању сваког проблема ма како вам неважно деловао. Колико год вам непријатна била помисао на финансијске проблеме, не оптерећујте се, јер новац стиже на, за вас, крајње необичан начин.

Љубав Пријатељи и породица су увек ту да вам помогну. То ће вам, ове године, бити драгоцено. Посао тражи потпуну концентрацију, али није неопходно да га уносите у љубавну везу или породицу. Покушајте да одложите неке од свакодневних активности и замените их креативним акцијама које могу освежити вашу љубавну везу. Ове године је важно да учврстите везе с пријатељима и породицом, јер суштинске промене које вам предстоје могу нарушити приватан живот. Ви нисте особа која с лакоћом подноси промене, чак ни оне које воде у бољитак. Због тога, будите нарочито пажљиви у свакој интеракцији с околином. Чак и мала несмотреност може да партнерски статус одведе у нежељени преокрет.

Здравље С обзиром на то да ћете бити изложени озбиљном и хроничном стресу, неопходно је регулисати исхрану и спровести редовну физичку активност.


БЛИЗАНЦИ (22.5 - 21.6)

Посао Ова година доноси прилику за нови почетак, али, пре тога, током прве половине периода, морате да довршите започете циклусе. Вероватно сте приморани на активности које су вам неизмерно досадне, али то морате да савладате и прихватите као искушење. Паралелно с професионалним трпљењем, сконцентришите се на стицање нових знања, јер ово је период током кога ћете с лакоћом усвајати нове вештине. Искуства која сада будете стицали у перспективи ће бити вишеструко исплатива. Иако су извесне тешкоће, можете бити спокојни, јер небо вам шаље подршку на свим нивоима. Близанци који очекују кредит, наследство, алиментацију или неки други вид ванредног новца, могу да одахну - већ од јануара 2020. године отвара се таква могућност.

Љубав Романтичан живот добија на интензитету. Ствари су можда стагнирале прошле године, али сада се отвара прилика да квалитетно отпочнете живот с партнером. Уколико сте слободни, известан је почетак љубавне везе с особом која јесте коректна, али јој ви додатно додељујете квалитете. Како год, да ли ће љубав опстати или не, нећете знати уколико не пробате, јер гледано из астролошког угла, уколико превазиђете почетне препреке, наизглед мала љубавна романса може да прерасте у озбиљно партнерство. Будите пажљиви у опхођењу с пријатељима, велике су шансе да их у наредном периоду озбиљно запоставите, а самим тим и трајно изгубите.

Здравље Да бисте одржали свој метаболизам на прихватљивом нивоу неопходно је регулисати биоритам. Избегавајте брзу храну.


РАК (22.6 - 22.7)

Посао Ово је година током које ћете много тога научити гледајући шта се све одвија око вас. Иако жељно ишчекујете крај Сатурновог транзита преко вашег супротног знака, Јарца, крајњи резултат свега неће стићи брзином која би вама нешто конкретније значила. Ипак, за разлику од претходне године, 2020. помера и разведрава тамне облаке који вас већ неко време прате. Можда и није толико лоше пустити друге људе испред себе, јер туђа искуства могу бити драгоцена, нарочито у времену када се ломе копља вашег општег статуса. Што се тиче финансија, ситуација је стабилна, али само у мери колико је неопходно да покријете све трошкове. Уколико имате хоби, није лоше да размислите о томе како да га уновчите, јер ту имате прилику чак и да уштедите.

Љубав Ово је сегмент живота који има тенденцију да се трајно уобличи. Многи Ракови ће ове године ући у брак или учврстити партнерску везу у којој су већ извесно време. Ипак, неопходан је опрез, јер за све оне који у свом наталном хороскопу имају неку осетљиву тачку у пољу брака и партнерства, овај период може бити непријатан, а некима чак и критично изазован. У центар пажње долазе и породични проблеми и решавање међусобних односа укућана. Осим тога, постоји могућност селидбе или трговине некретнином. Како год, Ракови су особе које нису љубитељи било каквих тумбања и стамбених промена, па је известан стресан период, нарочито од априла до јула 2020. године.

Здравље Највећи непријатељ за ваше здравље је неактивност због чега се накупља течност, како у екстремитетима тако и у комплетном организму.

ЛАВ (23.7 - 22.8)

Посао Лавовима је 2020. година озбиљна увертира за оно што следи 2021. Од марта до јула месеца могући су избиљно јаки изазови који ће нетолерантне Лавове навести на озбиљно преиспитивање куда и како треба ићи даље. С обзиром на то да је природа овог знака карактеристична по великом егу и упорности, многи ће у овом временском интервалу потражити помоћ званичних институција или правосудних органа. Сукоб с ауторитетима, шефовима и надређеним лицима може ескалирати, а исход ће бити неповољан. Било како било, ово је година огромне борбе, динамике и професионалних осцилација које могу чак проузроковати брзе и неочекиване одлуке због чега се особи рођеној у овом знаку у потпуности мења животна путања.

Љубав Као и у послу, и на овом пољу стиже време када је потребно подвући црту и сумирати све што је у протеклом периоду урађено. Уколико сте у браку, овај период може бити озбиљно критичан, нарочито ако је у вашем хороскопу то већ на неки начин најављено. Уколико нисте у вези, аспекти који ће се развијати ове године најављују бројне љубавне прилике које нису оно што вашој души импонује. Сусрети с чудним особама, необичне везе, као и контакти с особама које се налазе далеко од вас, нису идеална слика партнерског и љубавног живота какав за себе очекујете. Како год, оно што ове године будете зачели може опстати само ако сте спремни на значајне компромисе.

Здравље Недостатак флексибилности, велика тензија, импулсивност и стрес биће озбиљан окидач за проблеме с кичмом и леђима.


ДЕВИЦА (23.8 - 22.9)

Посао Вама ова година не доноси никакве промене које не очекујете. Оно што сте посејали прошле године, то ће се, својим можда успореним темпом, развијати и ове. За конкретне реализације некаквих планова биће важан период од јула до децембра 2020. године. Покушајте да припремите терен за то, јер ће то бити као нека врста поправног испита. Добијате додатно време које вам небо шаље како бисте коначно довршили послове и активности које дуго вучете, а никако не завршавате. Иако, на први поглед, ситуација делује као да је кашњење неких резултата искључиво ваша кривица, истина је да је до сада недостајао један елемент који није био у вашој надлежности. Тај фактор среће, карика која је недостајала, сада стиже и време је за славље.

Љубав На овом пољу формира се астролошка слика просперитета и стабилности. Ако је ваша љубавна веза у реду, не треба ништа мењати. С друге стране, уколико постоје проблеми, право је време да се то разреши. Уколико не желите да мењате ствари, довољно је да уложите мало креативности и с лакоћом ћете превазићи монотонију која је највероватнији узрок малог захлађења. Многе Девице ће се ове године остварити као родитељи. Осим тога, наглашена је креативност - савршен покретач за стваралаштво које вас мотивише и исцељује. Контакти и флерт с особама из прошлости могу бити потенцијални проблем уколико себи дозволите да се занесете.

Здравље Ви нисте особа која запоставља своје здравље. Ипак, ове године обратите пажњу на крвни притисак, крвне судове и масноће у крви.


ВАГА (23.9 - 22.10)

Посао Коначно се активирају најважнији животни сегменти. Након две године тешког рада, одрицања и чекања, 2020. година доноси разрешења на разним нивоима. Стижу резултати пређашњег рада али и коначна подршка партнера, било да се ради о емотивном или пословном орташтву. Многе Ваге ће ове године решавати стамбено питање, а они који у свом послу баратају с било чим што се односи на некретнине, могу очекивати значајан помак било да се ради о новом уговору или прилици да се заради додатни новац. Повољна година за кредите, наследство, алиментације и остале видове прилива новца који долази из несвакидашњих извора. Ваге које су изложене у јавном животу, ове године реализују пројекте којима стављају печат на круну досадашњег пословања.

Љубав Ово је година током које ће се много тога десити. Уколико сте у вези, притајени проблеми који су неко време тињали добијају на интензитету чиме ће се свако пређашње одлагање онемогућити. Дешавања могу бити изразито непријатна, као да ће све оно што сте годинама гурали под тепих испливати на површину. Добра вест је да ће, паралелно с ескалацијом проблема, испливати и трајно решење, па ћете крај године дочекати без озбиљног бремена с којим улазите у 2020. годину. Породични и пријатељски односи, као и љубавни, такође, пролазе кроз практично чиштилиште након кога ће све бити трајно разрешено. Пријатељи који остају у вашем животу су особе које то и завређују.

Здравље Ово је година током које ћете успети да своју примарну ману, лењост, савладате, а на то ће вас натерати нестабилан крвни притисак и анксиозност.


ШКОРПИЈА (23.10 - 22.11)

Посао Ово је година промене за све особе рођене у овом знаку. С обзиром на то да промене могу бити добре али и лоше, неопходно је темељно сагледати сваку потенцијалну одлуку пре него што је донесете. Уколико све добро "одиграте", ова година може бити животно важна за вас. У супротном, уколико лоше процените, ствари могу да се уруше као кула од карата. Због тога, пре него што предузмете конкретне кораке, прво се ослободите прошлости. Дакле, раздужите све заостале трошкове, дугове и казне, јер једна ситница може у пресудном тренутку да вас кошта читавог пројекта. Уколико сте послом везани за јавне наступе, суд или све делите с ортаком, ово је година великог расплета након кога у даљи бизнис корачате сами.

Љубав Пошто је ово време када су активирана сва важна натална поља, она која чине животну базу, једно од тих поља је и породично, као и дом. У наредном периоду многе Шкорпије ће решавати свој брачни статус. Постоји аспект који указује на опасност изненадног краја партнерства, па је важно обратити пажњу на ово. Слободне Шкорпије имају потребу да промене свој статус, теже ка браку и партнерству. И овде се саветује опрез, јер оно што се ове године буде на брзину формирало, још ће се брже и растурити. Многи ће се у наредном периоду одвојити од примарне породице, отићи негде далеко или отпутовати на дестинације о којима су раније маштали.

Здравље Завршава се период тромости и меланхолије. Енергија се враћа, потребно је успоставити правилну исхрану и избегавати масну храну.


СТРЕЛАЦ (23.11 - 21.12)

Посао Време је за оздрављење. Протекла година вас је прилично пореметила, јер је Јупитер наговештавао раст и просперитет, али је био заустављен илузијама и разним лажима и преварама којима сте били изложени. У најбољем случају, ово је био аспект разочарања и погрешних процена. Сада је време да исцелите своје самопоуздање. Ипак, ако мислите да ће година одмах донети већи финансијски бољитак, грешите. На реду су озбиљни ангажмани, уговори и напредовање на професионалној лествици. Крајњи резултат нових пословних позиција биће финансијско благостање, али оно долази тек током друге половине 2020. године. До тада останите стрпљиви и обуздајте свој нереалан оптимизам, без обзира на то колико вам тешко падају ред, рад и дисциплина.

Љубав Ово поље није вам ове године у центру пажње. Ипак, многи слободни Стрелчеви ће покушати да промене љубавни темпо и свом романтичном делу бића које је успавано приушти љубавну буру. Уколико се одважи на ово, у обзир долази особа која је потпуно нова, не неко из прошлости или из пријатељског миљеа. Стрелчевима који су у браку или стабилној вези, у изгледу су промене подизањем на нови, виши начин функционисања. У свему ће интензивну улогу играти пријатељи и породица који су у овој животној фази неопходни због неких практичних разлога. Многи ће се у овом периоду селити, продавати некретнине и отпочињати живот на нов начин.

Здравље Поље здравља је оптерећено енергијом која, уколико се не буде физички трошила, може изазвати запаљенске процесе и повреде.


ЈАРАЦ (22.12 - 20.1)

Посао На вашем радном месту коначно се јасно дефинишу циљеви након чега ћете осетити олакшање. Претходни период јесте био успешан, али задовољство је изостало услед претераног труда и бескрајног чекања на сваки резултат. Коначно је пред вама година реализације, али останите дисциплиновани онако како само ви умете. Отварају вам се могућности за ширење посла, комуникацију са особама које долазе из далека, бројна путовања и наплату нечега од чега сте већ одустали. Неки од вас ће, током овог периода, добити награду или врсту признања које у перспективи диже цену вашем раду. Планови и пројекти на којима сте радили долазе у фазу реализације, али до епилога ћете морати да сачекате крај 2020. године, када стиже права наплата за пређашњи труд.

Љубав Ово је сегмент вашег живота који има тенденцију да постане центар свих ваших интересовања. Време је да се обавежете на трајну љубавну везу, било да је реч о реализацији нечег што већ постоји или, ако сте слободни, формирате нешто ново. Свеједно, ви сте у периоду када осећате да је неопходно да уредите овај део свог живота. На том путу препрека може бити ваша преоптерећеност ишчекивањима везаним за посао. Било би добро да се побринете да ваш партнер схвати шта ви чекате и који су прави разлози за оклевање и одлагање веридбе или венчања. Извесна су познанства са сасвим новим људима који вам у живот уносе нова искуства од којих сте, до сада, зазирали.

Здравље Без обзира на то што имате осећај недодирљивости, не би било лоше да редовно радите систематски преглед, а посетите и стоматолога.


ВОДОЛИЈА (21.1 - 19.2)

Посао Прва половина 2020. пролази у знаку припреме коначних одлука које се тичу не само ваше каријере већ опште животне путање. Осим тога, право је време за рестрикцију на свим нивоима. Ако успете да умирите свој немирни дух, награда која долази биће животно важна. Многи од вас ће током ове године променити посао, а неки чак и суштинско занимање. Потреба за иновацијом може вас одвести у непријатне ситуације уколико у то будете улазили хировито. Година је повољна за сарадњу с иностранством, било да се ради о личном ангажовању или контактима с особама које долазе из даљине. Почетак године обележен је значајним финансијским приходом, док крај доноси могућност развоја неочекиваних проблема са званичним лицима, судом или државом.

Љубав На пролеће ове године ситуација на приватном плану почиње да се компликује. О чему се ради знаћете већ до маја месеца, али решење ће вам бити далеко. Многи од вас ће у наредном периоду ући у брак због чега ће морати суштински да мењају животну поставку. Повољно је за промену места боравка, трговину некретнинама и породичне промене. Ипак, без обзира на то што је ово период припреме за оно што долази наредне године, потреба за променом може произвести одлуке које би, дугорочно, нанеле несагледиву штету не само вашем љубавном животу, већ би последице трпела цела породица без обзира на то да ли се ради о примарној или оној коју сте ви формирали.

Здравље Потреба за променом и немогућност да је реализујете, може да изазове озбиљну анксиозност и скок крвног притиска који угрожава крвне судове главе.


РИБЕ (20.2 - 20.3)

Посао Од вас се тражи више акције и авантуре, коначно сте изашли из зачараног круга у коме сте провели претходни период. Шта год да започнете завршава се у потпуности, више нема одлагања. Укус задовољства биће комплетан када вам стигну вести о позитивном исходу посла око кога сте се мучили током протекле године. Окружени сте људима који ће вам сугерисати шта је најбоље за вас. Држите се сопствених процена, јер ви најбоље знате шта треба да радите. Контакти с иностранством и особама које долазе из даљине доносе прилику за раст и напредак. Половином године могуће су трзавице, нарочито уколико радите с новцем. Неопходан је опрез како не бисте морали да надокнадите штету која је настала непажњом других људи.

Љубав Атмосфера у партнерским али и у породичним односима биће боља него што је то било у протеклом периоду. Друштвени живот ће процветати. Ако сте већ у љубавној вези, онда ствари могу постати озбиљније и стабилније. Добро расположење и оптимизам привлаче људе, па ћете се наћи у друштву нових познаника и пријатеља, а међу њима има и оних који битно утичу на ваш однос према романтичном животу. Ако сте сами, ове године ћете упознати особу која вам доноси општи препород. Околности у породичном дому захтевају додатну пажњу и вашу посвећеност, али то вам не смета, јер док сте романтично испуњени не постоји ништа што ви нисте у стању да издржите.

Здравље Проблеми с варењем долазе услед дуготрајне изложености професионалном незадовољству и премору. Више се одмарајте.