Сваки дан у месецу има своје карактеристике које утичу на формирање личности – избор професије, понашање у друштву, на потајне жеље и амбиције, на живот удвоје.

Укратко, оне одређују судбину сваком човеку. Проверите на сопственом примеру колико је то тачно, према тумачењу једног од најпознатијих астролога свих времена, Гиордана Бруну, који је ово открио још у 15. веку!

Ако сте рођени…

1. у месецу – Ви сте вођа, имате снажну вољу и волите да идете својим путем. Тешко вас је придобити, али исто тако када вам је неко прирастао за срце, спремни сте то и да покажете. Имате више различитих интелектуалних склоности, креативни сте и јако добар организатор. Чувајте се љубоморе и доминације над другима.

2. у месецу – Волите музику, ритам, плес, имате осећај за хармонију и волите све лепе и префињене ствари у животу па је бављење уметношћу прави позив за вас. Склони сте да подцењујете своје могућности што може да буде велики хендикеп у животу. Водите рачуна о свом окружењу јер вас оно може орасположити, али и увући у депресију којој сте поприлично склони.

3. у месецу – Ви сте међу најдаровитијим особама. Имате развијену машту и били бисте добар новинар или писац. Осим тога, прецизни сте. Социјални живот и ваши пријатељи најважнија су вам ствар на свету. Сви, па чак и површни познаници у вама одмах препознају пријатеља и особу на коју могу да рачунају.

4. у месецу – Ви сте чврсти, непоколебљиви, а понекад и тврдоглави и непопустљиви. Велики сте радник, систематични, одани, савесни и никад не одустајете, тако да се може рећи да је за вас идеалан свет бизниса. Говорите истину и онда када не би требало, због тога неретко стичете непријатеље. Ваша емотивна природа готово увек је под контролом.

5. у месецу – Уживате у сваком минуту живота. Сваки посао који вас држи у покрету задовољиће ваш необуздани темперамент и амбицију. Све што вас доводи пред публику било би идеално занимање. Може се догодити да се смирите млади, али ваш партнер увек мора да буде на опрезу, јер ви мрзите ограничења и спутаност.

6. у месецу – Љубитељ сте породичне атмосфере и вама је неопходан пратилац који вам пружа љубав и охрабрење, како бисте могли да дате све од себе. Обдарени сте дивним гласом који вас, уколико га школујете, може довести у сам врх ове уметности. Међутим, сјајно бисте се показали и у било којем подручју социјалног рада.

7. у месецу – Ви сте озбиљна, мирна, аналитична особа која чврсто стоји на земљи. Увек тежите перфекцији и трагате за најбољим решењима. За вас важи да не мерите два пута већ три пре него што пресечете. Неодољиво вас привлачи наука, али и мистика и окултизам. Врло сте осетљиви и сензибилни и добро је што увек пратите своје осећаје.

8. у месецу – Рођени сте за све послове. Добро процењујете, знате да балансирате и особа сте од ауторитета. Волите моћ, новац и спектакуларне ситуације. Да бисте били успешни, неопходна вам је добра организација у којој ваше склоности могу да дођу до пуног изражаја.

9. у месецу – Утицај броја девет на ваш живот могао би да вам донесе честа путовања, односно занимање у којем би путовања и комуникација били од великог значаја за ваш пословни живот. Имате утицаја на људе и великодушни сте, али пазите да заштитничку енергију не трошите на погрешне људе.

10. у месецу – Рођени сте да предводите и да будете независни. Зато, не тражите помоћ од других, јер управо они желе да се ослоне на вас. Било која врста индивидуалног деловања добра је за вас, имате довољно одредница које вас у животу могу учинити успешним. Обавезно развијајте и своје уметничке склоности.

11. у месецу – Морате да научите да одржавате равнотежу, чак и онда када су ваши живци на рубу издржљивости. Држање емоција под контролом темељ су вашег здравља и задовољства. Успркос вашој натпросечној интелигенцији, понекад се препустите интуицији да вас води ка неуобичајеном изразу ваших природних потенцијала.

12. у месецу – Врло сте срдачни и пријатељски расположени према људима који вас окружују. Врло сте практични и поседујете одређене уметницке таленте, а ваш шарм даје вам могућности да пласирате шта год желите у животу. Ако у љубавном животу или пријатељству наиђете на потешкоће, бићете обесхрабрени.

13. у месецу – Марљиви сте и радни, имате велике амбиције па волите да организујете друге људе, који понекад мисле да сте диктаторски настројени. Добро запажате детаље и правилно закључујете. Добро би било да више исказујете осећаје и да развијате хобије као што су дрвена резбарија и скулптуре.

14. у месецу – Развијена вам је логика и машта. Можете стварати и разарати, моћ је најјача ваша страна. Привлачи вас ново и оригинално, промене и различитости, ризици и изазови. Склони сте претераном експериментисању па је препоручљиво да вежбате стрпљење и уравнотеженост како бисте успешно управљали својом каријером.

15. у месецу – Најчешће бежите од ситуација у којима бисте могли да доминирате, што донекле може да угрози ваше расположење и однос према околини. Привлачи вас све што је добро и лепо и стално сте у потрази за особом која би вам дозволила да будете оно што заправо и јесте. Били бисте успешни и у подручју уметности.

16. у месецу – Ово је број духовних вредности. Он вас више веже за спиритуалне истине, метафизику и филозофију, него за стварне животне чињенице. У суштини сте перфекциониста и врло сте нерасположени ако не досегнете високе стандарде. Потребан вам је породични дом у којем ћете бити вољени, али и независни.

17. у месецу – Ви не волите ако у вашем животу и професионалном окружењу владају анархија, поремећене вредности и дисхармонија. Овај дан рођења врло је добар када су у питању финансије – ви никада нећете бити без новца. Било би мудро да важне одлуке доносите сами, а да детаље препустите другима.

18. у месецу – Поседујете изражену емоционалност која вас привлачи музици, а с друге стране, врло сте критични и захтевни. За вас су као створене професије критичара и писца. Иначе, проживећете живот испуњен занимљивим познанствима и путовањима.

19. у месецу – Ви сте по свему рођени екстремиста. У емоционалном смислу, живот живите на рубу понора, а с друге стране, карактеришу вас запањујући извори имагинације којима успевате да решите тешкоће. Пажљиво бирајте животног сапутника, јер ваш дан рођења може да вам донесе много неспоразума у брачном животу.

20. у месецу – Ви сте осећајна особа. Неопходни су вам искрени пријатељи, заштита и удобност,без којих не бисте могли ни да замислите живот. Покушајте емоције да сместите у разумне оквире како бисте могли нормално да живите и делујете. Успех вам долази само ако будете развијали своју личност.

21. у месецу – Волите пријатан амбијент у којима доминирају поверење, хармонични односи и складне боје. Због честих промена расположења, увек вам је потребна љубав и пријатељство. Више волите да прихватате него да дајете. Одмор проводите пасивно, најчешће у читању, али волите и дружење и забаву.

22. у месецу – Оштрог сте ума, проницљиви и чврсто стојите на земљи. Врло сте солидарни, волите хуманитарне акције и желите да помогнете свакоме. Идеје које вас испуњавају ваши су главни водичи. Но, за многе од ваших идеја треба доста храбрости и колективне свести и управо ту наилазите на препреке.

23. у месецу – Ви сте независни, поносни и одговорни. Знате тачно да дијагностификујете болест у политичком телу, некој организацији или у друштву уопштено. Најбоље се слажете с припадницима супротног пола и са старијим особама које цените. Вешти сте у излагању аргумената, што поспешује одлучност у пословању.

24. у месецу – Имате запањујуће много енергије. Спремни сте да преузмете одговорност у свему, посебно у оквиру породице или друштва. Мана вам је што вас енергија и одговорност могу навести на уверење да једино ви знате шта је добро. Можда бисте били најуспешнији у подручју медицине и образовања.

25. у месецу – Интуитивна сте и даровита особа, али често недовољно схваћена у својој средини. Успеси хране вашу празнину и то вам живот чини осмишљеним, али да бисте то постигли, морате се ослободити депресије. Потребно је да осетите атмосферу малог места да бисте били срећни и успешни.

26. у месецу – Дом и породица су вам најважнији. Велики сте ентузијаста у започињању сваког новог пројекта, али не и када је реч о њиховом завршавању. Врло сте поносни па је боље да не улазите у брак пре него што добро не упознате будућег партнера, јер не бисте могли да поднесете надзирање.

27. у месецу – Ваша веза са надреалним и метафизичким је врло јака, а дан на који сте рођени везује вас за мистику и филозофију. Негативна црта ваше личности лежи у томе што, када вам послови не иду од руке, падате у стање меланхолије. Склони сте књижевности и уметности.

28. у месецу – Доминанти сте и самостални, добро би било да радите на свом пројекту, али у оквиру неке угледне организације. Имате довољно маште и упорности да довршите сваку започету ствар. Слобода је јако важна у вашем животу, али није добро да у томе претерујете. Привлачи вас све што је необично и несвакидашње.

29. у месецу – Вама дан рођења игра врло важну улогу. Може да вас доведе пред публику, јер сте ви идеалиста с особинама великог вође. Међутим, често сте склони променама расположења. За вас је добро увек врло добро, а лоше увек врло лоше. Живите на емоционалној клацкалици тако да вас није лако пратити.

30. у месецу – Рођени сте маштар. Драматургија или књижевност прави су изазови, на тим пољима се највише можете исказати. Никад се немојте присиљавати да радите рутинске и једноличне послове. То би убило ваш животни полет. Научите да будете стрпљиви и немојте трошити енергију на небитне ствари – то ће вас увек вући назад!

31. у месецу – Људи рођени 31. у месецу у првој половини живота углавном су упорни, тврдоглави и несклони било каквом опредељењу или компромису. Имате изражен интерес за лекове и лековито биље па се у вама крије жеља за медицином, у чему бисте и били најбољи.

(Извор: aura.ba)