Почео је ретроградни Меркур у Шкорпији: Никоме се не пише добро, али ова четири знака су највише на удару

Астролог: Сузана Бан

05. 11. 2019. у 15:19

Почео је ретроградни Меркур у Шкорпији: Никоме се не пише добро, али ова четири знака су највише на удару

Depositphotos

Ретроградни ход ће трајати до 20. новембра, када ће променити правац и поново кренути у директан

ПРЕ неколико дана Меркур је кренуо у свој ретроградни ход. Иако смо о његовој ћуди, током оваквих транзита, већ писали, снажан утицај овакве планетарне констелације заслужује да се о њој увек изнова говори. Пред нама је период заврзлама, проблема, малера и неспоразума у сваком виду саобраћаја и комуникације.

Ретроградни ход ће трајати од 31. октобра до 20. новембра, када ће променити правац и поново кренути у директан. У астролошкој пракси, познато је да олакшање не долази одмах већ тек када се планета врати на првобитну тачку с које је кренула, а то ће се догодити тек 8. децембра.

Да све није баш тако просто сведочи чињеница да су многи од нас у периоду пре његове промене правца већ осетили необично појачану малерозност. Проблеми у саобраћају, несреће, кварови компјутера, телефона, повреде на улици, свађе и неспоразуми. Разлог овоме је то што је 12. октобра Меркур стигао на степен Шкорпије до кога ће се, у свом наредном ретроградном ходу, поново вратити. Када погледамо све ово видимо да овај транзитни период има свој увод, разраду и крај. Дакле, све је почело 12. октобра и завршиће се тек 8. децембра ове године.

Шта можемо да очекујемо током овог периода?

Што се тиче хороскопских знакова, на удару су особе рођене у знаку Шкорпије, Бика, Лава и Водолије. То су знаци који овај транзит могу осетити на свим нивоима: малери у саобраћају, проблеми с документима, грешке у комуникацији, фелерична куповина, разни неспоразуми. Опрез на улици, у саобраћају.

Остали знаци могу да очекују следеће: Ован ово доживљава финансијски, Близанцима следе проблеми на радном месту, неспоразуми и грешке. Рака очекују заврзламе у љубавним односима или са децом. Девицу ће намучити документа, Вага треба да чува новчаник и новац. Стрелцу овај транзит није нарочито нов, он иначе има особину да губи ствари, дакле, опрез на свим нивоима. Јарца очекују непријатности с пријатељима. Рибама овај транзит није нарочито посебан, јер Меркуров ретроградан ход је умногоме сличан његовој симболици у овом знаку, па је тако Рибама овај период најмање непријатан.

Ретроградан Меркуров ход не мора бити непријатан уколико ово време искористимо за преиспитивање и рашчишћавање некаквих личних уверења која су нас мучила. Време је да се окренемо себи и сагледамо сопствене ресурсе. Меркур, планета разума и мисли, окренута уназад, представља наш поглед унутар себе. Можда је баш прави тренутак да откријемо нешто круцијално што ће нам, у периоду који долази, нарочито користити. Његов боравак у Шкорпији ово појачава, јер ово је знак дубоке интуиције и проницљивости. Дакле, питајте себе и добићете одговор који стиже из најдубљих делова вашег бића.


БЕОГРАД

Осим на личном нивоу, овај транзит указује на посебну необичност која ће се осетити и на местима које су под владавином Шкорпије. На пример, познато је да је Београд град под јаким дејством овог знака, па је очекиван проблем на улицама, у саобраћају. Када говоримо о саобраћају, на првом месту су ситуације у којима неко иде погрешним смером или у рикверц, нарочито на великим саобраћајницама као што су аутопутеви, булевари...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Bice Bolje

05.11.2019. 15:26

kada bi stvarno bilo tako ja bi bio bogat jer uvek mi pise dobitak a ja pucam iz dana u dan izem ti horoskop.

Ruben

05.11.2019. 15:42

Beograd ide natraske i tako i tako. Netrba bu neka spécificna planetarna konstelacija da uziva u budalastini.