Који знакови су миљеници среће?

Астролог Сузана Бан

15. 10. 2019. у 15:06

Који знакови су миљеници среће?

Depositphotos

Положај Венере, главне веснице радости и задовољства: Особе којима је ова планета у неком од углова, а то су прво, четврто, седмо или 10. поље хороскопа, имају разлога да славе

Многобројне су дефиниције којима покушавамо да одговоримо на питање шта је то срећа. Међутим, ниједно објашњење не задовољава критеријуме с којим би се сложили сви људи. Свако од нас има свој, непоновљив, образац по коме вреднује појам среће. Као што не постоји човек коме је све дато, тако не постоји нико ко баш никада није доживео осећај радости и испуњења, а за који верујемо да представља срећу.

Без обзира на то што говоримо о појму који је релативан, астролошки се, ипак, може издвојити шта је то што неко у свом хороскопу треба да има да би додирнуо вибрацију радости, па с тим и појам среће.

Једно од најчешћих питања, а можда и најнезахвалнијих, јесте: "Хоћу ли имати среће у животу?". На то је тешко одговорити, јер животни циклуси се мењају. Да би човек знао да је у неком тренутку био срећан, он је морао, током живота, да доживи и супротно стање, како би умео да направи разлику. Дакле, ствар је у искуству.

Ипак, како се односимо према животним искуствима, било да су пријатна или непријатна, у хороскопу ћемо потражити где се налази Венера, главна весница радости и задовољства.

Ако је Венера у неком од углова, а то су прво, четврто, седмо или 10. поље хороскопа, онда можемо претпоставити да је особа миљеница среће, али само зато што радост проживљава на бучан и упадљив начин.

Венера у првом пољу описује да је особа драга, пријатна, да има наглашен осећај за радост и да највећу срећу доживљава управо кроз своју благу природу. Она својом позитивношћу привлачи идентичне људе и догађаје, а присуство ове планете у пољу које описује и физички изглед говори о томе да је особа надарена лепотом и пријатним изгледом који привлачи друге људе.

Венера у другом пољу представља љубав према материјалном добру, нарочито новцу и храни, па према томе радост се доживљава кроз финансијску сигурност. Осим тога, овакав положај може указати на музички таленат, као и стицање новца кроз музицирање.

У трећем пољу наталног хороскопа радост доносе браћа и сестре, али и испољавање расположења кроз писану реч.

Ако је Венера у четвртом пољу, радост се испољава кроз унутрашњи живот, дом и породицу. То је поље где особа проналази уточиште и највећу радост.

У петом, особа проналази срећу у деци и забави.

Венера у шестом пољу описује радохолика, особу која с радошћу служи другим људима. Осим тога, ово поље представља кућне љубимце, па је за благостање лековито прибавити животињу. Од знака у коме се налази Венера зависи и који је кућни љубимац пожељан. На пример, Венера у Водолији у шестом пољу представља птицу, у Раку пса, у Лаву мачку, у Овну борбеног пса, у Шкорпији рептиле, у Девици ситне животиње, Стрелцу коње...

Ако је Венера у седмом пољу, срећа се доживљава кроз партнерство и искуство љубави са другом особом. Осим тога, особа је испуњена пред публиком или јавним експонирањем.

У осмом пољу описује људе којима је задовољство излагање опасностима, али и сексуалним односима.

Венера у деветом пољу представља радост учења и путовања.

Ако је у десетом пољу говори о човеку који себе проналази у каријери, изласцима и јавном експонирању.

Венера у 11. пољу означава срећу и радост с пријатељима.

И, на крају, Венера у 12. пољу представља срећу до које особа долази на апстрактан начин. Овде су честе тајне љубавне везе, платонски односи, али и машта која је базирана на бескрајној инспирацији.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)