Све што се дешава на земљи носи печат тренутног положаја планета на небу. Због тога, није свеједно када ћемо отпочети посао, склопити брак, потписати уговор, купити ауто, кренути на путовање...

С обзиром на то да се планете стално крећу и да је хороскоп неког тренутка један и непоновљив, тешко је одредити општа упутства која би важила за све пригоде. Најинтересантнији су хороскопи тренутка отпочињања љубавне везе. Ако бисмо, на основу кретања Сунца, направили уопштену поделу, онда наша љубав, у зависности када је отпочела, може да носи овакав енергетски печат:

* Ако је веза отпочела у време владавине Овна - много узбуђења, страсти и љубоморе. Детињасто понашање оба партнера, бучне свађе, чести раскиди и романтична мирења након којих љубав још више процвета.

* Почетак у време Бика - ово обећава уживање, мажење, пољупце, масаже. Физички додир је необично важан, ово су они парови који су у вечном загрљају. Могући проблеми због финансија.

* Време Близанаца описује љубавну везу која је заснована на комуникацији а изласци се своде на дуге шетње. Проблеми се превазилазе разговорима, мејловима или СМС порукама.

* Док је Сунце у Раку, свака започета љубавна веза има додатну ноту породичне топлине и нечег што обећава да прерасте у брак. Жене у оваквој вези се понашају заштитнички према партнеру, коме ово, пак, постаје гњаважа.

* За време владавине Сунца у Лаву, везе отпочињу нагло. Страственост и такмичарски дух оба партнера обећавају динамичну и бурну везу која се може завршити брже него што је започела.

* Ако је љубав зачета у време док је Сунце боравило у знаку Девице неће бити обојена претераним страственим изливима. Али, с друге стране, могућа је дуготрајност јер ће сарадња партнера бити на високом, можда чак и пословном, нивоу.

ВЕНЧАЊЕ Када бирате датум за склапање брака, поред положаја Сунца, важније је да Венера и Месец буду у повољним знацима, јер ове две планете описују партнерство и породицу. Ако се затекну на неповољном месту, заједница од самог почетка носи велика енергетска оптерећења.

* Љубав започета у време боравка Сунца у знаку Ваге делује обећавајуће, нарочито ако се сусретну партнери који цене естетику и хармонију. Вага је симбол партнерства и брака, па се може рећи да је овај период изузетно повољан за отпочињање везе.

* Сексепилна Шкорпија ће свакој вези дати ноту пожуде па ће однос партнера бити заснован више на физичком контакту него на духовном. Извесне су драматичне епизоде, једно другог муче психолошким игрицама, љубомором и посесивношћу.

* Почетак везе у време владавине Сунца у знаку Стрелца описује лепршаво забављање, много путовања, забава, заједничко учење и истраживање. Ипак, ово може да потраје само уколико веза има необавезујући карактер. Свака прича о заједничком животу или браку може да буде повод за неочекивани раскид.

* Осим Ваге, други знак који обећава дуготрајност везе је Јарац. Иако почетак љубавног односа није заносан, временом ствари долазе на своје место. Веза постаје озбиљна и може да опстане доживотно.

* Колико је време Јарца повољно за опстанак везе, толико Водолија обећава брзи растанак. Ово је знак који симболише раскиде и неочекиване промене, па тако свака веза која је отпочела у време владавине Сунца у овом знаку, носи ризик изненадног и трајног растанка.

* Рибе су велики занесењаци и романтичари. Ако је веза започела у време док је Сунце ишло кроз овај знак, однос ће бити испуњен љубављу и топлином, али, упркос томе, увек ће нешто недостајати. Након великог заноса, могуће је болно разочарање.