Особине Девице: Зрно по зрно - погача

Астролог Сузана Бан

03. 09. 2019. у 18:30

Особине Девице: Зрно по зрно - погача

Depositphotos

Шта карактерише особе рођене у знаку Девице. Захваљујући стрпљењу и раду постижу завидне резултате а веома им је важна ментална и телесна хигијена

Не постоји астролошки знак који толико брине о свом здрављу као што је Девица. Ако приметите особу која веома детаљно и разложно описује сваки свој симптом, можете претпоставити да је рођена у овом знаку или јој је он наглашен у личном хороскопу.

Међу овим особама има много лекара, фармацеута и медицинских сестара. С обзиром на то да су оптерећени здрављем, са собом, за сваки случај, увек носе малу апотеку. Веома су посвећени својој професији, а лечење других људи доживљавају као сопствено исцељење.

Део тела којим неки знак влада уједно је и најосетљивија тачка. Будући да Девица влада стомаком, најпре цревима, слепим цревом, панкреасом, слезином... ти органи су најугроженији код ових људи. Често пате од дијареје, затвора, грчева у стомаку као и од других стомачних тегоба и болести.

Меркур, планета која влада Девицом, у људском организму управља нервима, па тако посредно утиче на стомак код ових људи, а они, осетљиви и плашљиви, услед претераног рада и брига, са грчом у стомаку, често постају психички нестабилни. То додатно објашњава ону малу покретну апотеку у којој је неретко велики избор седатива.

Хронични критицизам, негативан став и непријатан наступ у социјалној средини, ове особе гурају у усамљеност и депресију. У зачараном кругу, утеху налазе у савршеном обављању посла којим се баве. Претерана самокритичност, компликовање сваког проблема, анализирање свакаквих ситница, Девицу увлачи у клопку која се зове болест.

Може се учинити да су Девице слабићи и хронични болесници који кроз живот корачају као намћори. То, међутим, није тако, међу њима имамо много високоумних стручњака који су инстинктивно успели да извуку најпозитивнији максимум који је рођењем дат. А то су прецизност, посвећеност, педантност и хигијена, како телесна тако и ментална.

Редовни на систематским прегледима, често ћете их затећи код истог доктора више пута. Одговоре на своје дилеме никада не прихватају сувопарном дијагнозом, већ захтевају детаљна објашњења која неретко и самог доктора изненаде. Њихов аналитични дух не мирује док математички не заокружи све могуће и немогуће узроке њихове новонастале "тешке" болести. Девица, осим здрављем, услужним делатностима, влада и здравим начином исхране, макробиотиком, ситним животињама, кућним љубимцима, гардеробом...

Можемо их видети на пијаци, за тезгом у малом самосталном аранжману како продају ситне производе, који немају велику вредност и чија се цена плаћа најситнијим новчаницама, јер, овај знак управо симболизује и ситан новац, ринфуз, песак и све што је уситњено на најмање делове. Својом "земљаном" стрпљивошћу постиже завидне резултате, и по систему старе изреке "зно по зрно - погача", с годинама постаје све богатији.

Негативна особина ове особе која вас може задесити на радном месту је претерана критичност и инсистирање на ситницама које некада могу бити тотално сулуде. Особина да од дрвета не виде шуму, Девицу може одвести у крајност и од савршеног радника направити баксуза коме стално нешто није по вољи.

Да бисте освојили пажњу Девице, морате на првом месту бити веома практични и паметни. Пословност и прецизност коју она код вас процени освојиће велики плус. Да би вас прихватила морате јој наметнути обавезу и осећај дужности у којима она ужива јер тако зна да је неком потребна.

Више него било ком другом знаку, Девици је партнерова лична хигијена необично важна. Уколико желите да је освојите, будите увек беспрекорно уредни, намирисани и ни случајно не помињите да сте било кад у животу били болесни. Побећи ће главом без обзира уколико посумња да неку болест може добити од вас, па макар она била и безазлена.

ПОДЗНАК

Особа са подзнаком у Девици може бити препознатљива по изразито наглашеној педантности. Ово су људи који су беспрекорно чисти и утегнути, класично обучени и крајње одмерени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Cica Maca

04.09.2019. 07:50

Malo ste preterali, možda u cilju zabave. Osobine i ponašanje koje ste opisali kod ovog znaka (sve uvećano i preterano) srećem i kod drugih znakova. U ovom slučaju, baš ste ga zacrnili.