Дечји хороскоп је од велике користи, не само због анализе афинитета и капацитета детета, здравља и начина одгајања већ и због одређивања, наизглед, ситних детаља који, када период раног детињства прође, падну у заборав. Једна од тих ситница је и како и колико беба спава.

Сваки човек је индивидуа за себе. Биоритам је, за околину, прво видљиво стапање новорођенчета са природом. У том периоду, беба и родитељи се не познају, па необичан ритам потреба новог члана породице може бити некад драматичан за околину. Често буђење, лаган или предубок сан, замена ноћи и дана, тешко успављивање, само су неки од примера које родитељи могу имати, а који се могу с лакоћом решити анализом дететовог 12. поља хороскопа.

Гледајући уопштено, ако је дете у подзнаку:

Ован, 12. поље је у Рибама - постељина треба да буде са мотивима риба и мора, тиха музика и потпуни мрак.

Бик, 12. поље је у Овну - постељина или креветац црвене боје, загушено светло и тишина.

Близанац, 12. поље је у Бику - заступљена зелена боја, амбијентална музика са мотивима природе.

Рак, 12. поље је у Близанцима - креветац наслеђен од брата или сестре, без јарких боја и пожељни гласови у даљини.

Лав, 12. поље је у Раку - близу кревеца држати чинију са водом, амбијентална музика са мотивима мора и воде. Најрадије спавају поред мајке.

Девица 12. поље је у Лаву - обавезна светлост и наранџаста и жута боја. Најбрже се умире у близини оца.

Вага, 12. поље је у Девици - креветац беспрекорно чист, мали и уредан. Избегавати јарке боје, као и светлост.

Шкорпија, 12. поље је у Ваги - креветац јарких боја, с кружним облицима и играчкама које свирају или се стално чује озбиљна музика.

Стрелац, 12. поље је у Шкорпији - полован креветац, бордо и браон боја, загушено црвено светло.

Јарац, 12. поље је у Стрелцу - велики, пространи креветац, велике плишане играчке. Заступљена плава боја, без звука и светла. Када мало одрасту, најлакше ће заспати док гледају телевизор.

Водолија, 12. поље је у Јарцу - мали старински дрвени креветац, колевка. Боје и материјали природни. Потребно је водити рачуна о топлоти јер је овим бебама у кревецу хладно.

Рибе, 12. поље је у Водолији - ове бебе брзо тону у сан и што је бука већа то се удобније осећају. Најважније им је да нису сами. Обавезна је светлост.