ПОРОДИЧНИ, СТИДЉИВИ И ЕМОТИВНИ РАКОВИ: Брига о другима - насушна потреба

Астролог: Сузана Бан

петак, 05. 07. 2019. у 21:15

ПОРОДИЧНИ, СТИДЉИВИ И ЕМОТИВНИ РАКОВИ: Брига о другима - насушна потреба

Depositphotos

Посао и каријеру доживљавају као нужно зло а када би имали избор, живот би провели у кући, у кругу најмилијих

НАЛАЗИМО се у периоду током кога Сунце транзитира знак Рака. Људи рођени у овом знаку су осетљиви, стидљиви, породични и веома штедљиви. Имају развијен заштитнички и матерински инстикт и љубав према породици и кући. Ако Рак осети да га партнер више не воли, да га најближи игноришу или омаловажавају, његов свет се руши. Неуспешност породице изазива здравствене тегобе, а све почиње с меланхолијом која, ако се не превазиђе, прелази у депресију.

Необично важан, за овај знак, је начин исхране. Познати су као добри кувари, али још више по добром апетиту. Обожавају колаче, сладолед и друге слаткише. Самоконтрола им није јача страна, посебно у тренуцима менталног напрезања и емоционалних слабости. Често заборављају да су им органи за варење најслабија тачка коју у моментима кризе превише оптерећују. Веома рано почињу да се гоје. Вишак килограма је добар предуслов за нарушавање метаболизма, а тиме и задржавање течности због чега отичу.

Нестабилног су расположења, неретко директно условљеног положајем транзитног Месеца. Месечеве мене највише утичу на овај знак, па су то људи према којима се треба пажљиво опходити у време када је Месец пун. Посао и каријеру доживљавају као нужно зло, а када би имали слободан избор, живот би провели у кући, у кругу породице у којој би њихов смисао за дом и топлину дошао до пуног изражаја.

За психичко здравље пресудан је однос са мајком још у најранијем детињству. Тешко се одвајају од примарне породице, често преузимају бригу о родитељима чак и када то није неопходно. Осећај да су некоме потребни је насушна храна овом знаку. Највећа казна је када спознају да живот тече без њих и да њихова помоћ није неопходна. Касније у животу, увидом у сопствене беспотребне жртве и пропусте, ови људи постају огорчени и време троше у препричавању своје тужне животне приче. Само ретки успевају да спознају да је њихов живот био слободан избор у коме су своју вредност градили на слабостима других. Тек после таквог сазревања, рођени у овом знаку, могу постати прави хуманитарци, неговатељи и особе које пуног срца помажу другима а за узврат не очекују ништа.

Деца Ракови су изразито везана за мајку. То су они плашљивци који се крију иза мамине сукње, радознало посматрајући сваки детаљ који се догађа у центру домаћинства. Изузетно су заинтересовани за своје претке, воле приче о бакама и декама, о родитељима када су били млади. Mного се интересују за породичну прошлост. То су они људи који касније када одрасту обавезно проучавају породичну генезу.

Уколико се, током живота, не остваре у породичном смислу, породицу траже међу пријатељима према којима се опходе као да су дужни да воде бригу о њима.


ДОБРИ МУЖЕВИ

МУШКАРЦИ Ракови су специфични јер су везани за женски принцип, мајку. Сматра се да су добри мужеви јер су привржени породици чак и онда ако она није функционална. Овде се често примећује један парадокс, што су односи тежи, то се мушкарац Рак више везује и труди да својом жртвом надокнади недостатке које исказују остали чланови домаћинаства. Тешко се одлучују на развод, а ако се то, ипак, догоди, не правећи паузу одмах формирају нову везу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације