Зна се да никоме у животу није дато све. Ако имате новац, немате љубав, ако имате и једно и друго, проблем је здравље, а ако спадате у оне који могу да се похвале да им је све од тога дато, проблем ћете, можда, сами направити.

Тешки догађаји и проблематичне судбине увек се могу астролошки прогнозирати, али зато срећу није лако предвидети, јер лакоћа којом је неко надарен не даје увек очекивани резултат. Штавише, без додатног труда нема развоја и раста, а то готово увек води у проблем.

Гледано из угла астрологије, Сатурн је планета која описује какво смо оптерећење добили на рођењу. Положај ове планете у одређеном пољу управо описује шта особа кроз живот неће имати и чиме ће се највише оптерећивати. Па је, на пример, Сатурн у седмом пољу симбол тешког и мучног брака, али и свих партнерских односа, у другом пољу означава проблем с новцем, а код неких и глад, ако је у петом пољу нарочиту пажњу и труд морамо да уложимо у децу и тако редом.

С друге стране, изненадну срећу и нагле преокрете симболизују планете Уран и Јупитер. Уран, осим брзине, представља и самоубиства, нервозу, психозу, хистерију. Ако је неко имао срећу да добије велики новац на игри на срећу у свом хороскопу морао је да има, између осталог, наглашен Уран. Наглим догађајем активира се неконтролисана енергија ове хировите планете, па није чудно што изненадни милионери често заврше свој живот на трагичан начин.

Да срећковићи ипак постоје, сведочи утицај Јупитера, уколико је надарен добрим аспектима. Наиме, ако је ова планета весник срећног догађаја, епилог може бити наглашено повољан. Ипак, Јупитер је планета око чијег се дејства најчешће преваримо. Иако га сматрамо анђелом чуварем, он уствари представља експанзију и умножавање. Због тога није реткост да се лоша околност препозна баш под утицајем ове планете.

И коначно, зашто неко ко наизглед има све, на крају не искористи ништа, а неко ко нема ништа трудом и борбом стекне све? Одговор лежи у проблематичним "добрим" аспектима који се, по астролошким уџбеницима, увек тумаче као "могућности" или "излаз" а у пракси уствари указују на нешто друго. Превише добрих аспеката или превише планета у седишту или у егзалтацији (добри положаји) не дају резултате јер особа нема импулс. Та енергија која покреће човека на акцију је енергија Марса, а представљена је и лошим аспектом када једна планета заузме положај од 90 степени у односу на другу. Човек који у тренутку рођења није био почашћен и лошим аспектима све своје потенцијале може да потроши чекајући да се нешто велико и корисно само од себе деси.

Већина великих научника, уметника или других људи иза којих су остала запажена дела имали су тежак хороскоп и тужну биографију кроз коју је провејавао очај, а из њега се рађало врхунско дело. Због тога сваку муку или проблем увек треба посматрати као животни путоказ, јер би живот човека без драме и проблема лако могао да постане потпуно бесциљан.

НЕ ПОСТОЈИ ИДЕАЛНО

Не постоји човек коме је дато апсолутно све. Људи који вам изгледају као срећници, најчешће имају оно што ви немате па вам се, из вашег угла гледано, чини да су привилеговани. Ипак, идеално не постоји, баш као ни натална карта која би најавила апсолутно хармоничан живот.