Утиче на љубавни живот и жене

Марина ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

петак, 21. 12. 2018. у 21:10

Утиче на љубавни живот и жене

Depositphotos

Бикови, Ракови и Рибе, као и Шкорпије, Јарчеви и Девице биће подложнији променама расположења

Једном годишње, пун Месец, симбол емоција, подсвести, интуиције, маште, нађе се у Раку, знаку дома, породице и домовине, а ове године то ће бити 22. децембра на нултом степену четвртог зодијачког знака.

Мада се ова Месечева мена понавља једном годишње, то не значи да ћемо бити сведоци истих догађаја као пре 12 месеци, зато што Месец образује другачије аспекте са осталим транзитним планетама. Утицај ове фазе Месеца, у којој ће бити наглашена патриотска осећања код припадника свих знакова, свакако ћемо осећати до следећег пуног Месеца, 21. јануара идуће године.

Приликом ове мене, образује се опозиција између два светла, Сунца и Месеца, како се ова небеска тела називају у астрологији. Пун, као и млад Месец, више утиче на емотивни живот и жене, док се прва и последња четврт рефлектују на јачи пол и пословну ситуацију. У женском хороскопу Месец симболизује и трудноћу, материнство, као и мајку, сестру, баку, тетку, ћерку. У мушком хороскопу, представља тип жене која му се допада, као и значајне женске особе у породици.

Будући да ће се Месец 22. децембра наћи у знаку којим влада, његов утицај биће још већи, што ће највише осетити Ракови, нарочито у односу са емотивним партнером. Осим на Ракове, ова фаза Земљиног сателита ће се одразити и на Бикове и Рибе, као и Лавове (јер њима управља Сунце), који ће бити напети, осетљивији и подложнији променама расположења.

Због Месеца (осећања, душа) у воденом знаку насупрот Сунцу (свест, воља, его) у земљаном (дисциплинованом, рационалном) Јарцу, до следеће мене, последње Месечеве четврти 29. децембра, не препоручује се доношење важних одлука, јер се неке ситуације могу погрешно проценити, а биће наглашена и склоност ка субјективним закључцима.

Секстил између пуног Месеца на почетку знака Рака и ретроградног Урана на последњим степенима Овна, одговара особама које се баве креативним занимањима, писцима, глумцима, композиторима, режисерима, диригентима, балеринама. Код њих ће овај аспект будити машту и инспирацију, због чега ће им креативност бити на високом нивоу.

Позиција Месеца (жене) у четвртом зодијачком знаку (породични односи, некретнине и приватни бизнис), под утицајем Урана у привидном ходу уназад, одразиће се и на емотивни живот свих знакова, као и на односе са сарадницама и колегиницама.

Осим са Сунцем, Месец ће ове недеље образовати и опозицију са Јупитером, планетом просперитета и контаката са странцима. Мада Јупитер "бежи" из овог аспекта, због ове позиције планета требало би избегавати непотребне трошкове, подизање кредита, као ризичне финансијске трансакције, нарочито са странцима.


ВИД И ЗГЛОБОВИ

Будући да Сунце и Месец, гледано са здравственог аспекта, симболизују наше чуло вида, аспект који образују (180 степени) код мушкараца чини осетљивијим десно око (код жена лево), тим пре што се у Јарцу налази и Сатурн, планета хроничних тегоба.

Овај аспект, такође, указује на могућност проблема са коштано-зглобним системом (нарочито коленима), с тим што је код јачег пола угрожена десна страна тела, а код жена лева. Такође, почетни степен Рака на коме се Месец налази, аналоган знаку Овна, упозорава на опасност од вреле воде.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације