Крвави Месец: Три хороскопска знака на која ће велики феномен највише утицати

Novosti online

28. 07. 2018. у 15:56

Најдуже помрачење Месеца има снажан утицај Марса, због чега ће посебно утицати на емоционална стања и приватне животе људи

Крвави Месец: Три хороскопска знака на која ће велики феномен највише утицати

Фото Танјуг, АП

Најдуже помрачење Месеца у 21. веку догодиће се у петак, почеће око 20 часова и трајаће готово два сата. Осим потпуног помраћења, исте ноћи ће Марс бити у опозицији, односно Марс и Земља биће у врло блиском положају, па ће услови за мотрење Марса бити савршени. Астрономски догађај године утицаће и на расположење људи, што је потврдила и америчка свемирска агенција НАСА.

Потпуно помрачење Месеца, које нас очекује, назива се и "крвави Месец", а како ће бити најдуже у овом веку, очекује се и да ће посебно интензивно утицати на промене расположења, комуникацију и емоције код људи.

Како тврди НАСА, не постоје докази да помрачење Месеца или Сунца има физички учинак на људе, али зато може имати дубоки психолошки ефекат. Миленијумима су бројне цивилизације тумачиле помрачење као предсказање судњег дана. Иако помрачење нема директан физички утицај на људе, промене у њиховом психичком стању доводиле су до физичких промена, па су се тако током помрачења приносиле људске жртве, што је био резултат људског страхопоштовања.

Најдуже помрачење Месеца има снажан утицај Марса, због чега ће посебно утицати на емоционална стања и приватне животе људи. Астролози напомињу како утицај Марса код људи може изазвати љутњу и фрустрације те довести до несмотрених поступака. Блажи утицај Сатурна ипак ће помоћи да се интензивне емоције примире, а неке звезде да људи буду стрпљивији и одлучнији.

Хороскопски знакови на које ће "крвави Месец" највише утицати јесу Водолија, Јарац и Лав. Водолије се могу осећати прилично растројено и бити напети. Медитација ће им помоћи да се тај вртлог збуњујућих емоција примири.

Најдуже помрачење Месеца доноси неочекиване емоције

И Водолије и Јарчеви одлучиваће се на промене, што ће бити посебно изазовно за Јарчеве, који су бића навике. Али човек некад једноставно треба да се препусти и прихвати чињеницу да не може увек над свим имати контролу. Не морате категоризовати и рационализовати своја осећања пре него што их изразите вокално. Дозволите самима себи да имате поверења у то на који начин доживљавате свет. Допустите себи да наглас изразите властита осећања, чак и онда када нису још потпуно дефинисана.


Лавови ће пак током најдужег потпуног помрачење Месеца осећати малу нелагоду, али могу очекивати и њен позитиван учинак у виду добијања позитивне енергије. Припадници овог ватреног знака опет ће бити онакви какви заиста јесу у својој суштини – величанствени, снажни, храбри и секси. Међутим, и Лавови ће тешко контролисати своја снажна осећања. Могу се осећати иритирано, нестрпљиво, па чак понашати пакосно, што ће им бити знак да треба да се повуку и покушају да се опусте.

Сви хороскопски знакови могу очекивати неочекивано. Емоције ће код већине бити интензивније него обично, неки знакови осећаће се самоуверено и секси, а друге ће мучити несигурност. За неке ће време "крвавог Месеца" бити време подмлађивања, док ће други бити мрзовољни, несмотрени, тужни или фрустрирани.

Могу се јавити и проблеми у међуљудској комуникацији. Неки појединци осећаће се као да тапкају у мраку или да покушавају да ходају по живом песку. С друге стране, потпуно помрачење Месеца неке ће подстаћи да имају одважнији и експресивнији начин комуникације.

Одређени људи биће и креативнији него иначе, имаће занимљивије идеје и мање ће се бринути о ситним детаљима. Само треба да припазе да не постану превише наметљиви са властитим мишљењима и фокусирани на себе.

Извор: Задовољна.хр

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације