Колико је духовност присутна у вашем хороскопском знаку

NovostiOnline

15. 01. 2015. у 23:50

Колико је духовност присутна у вашем хороскопском знаку

Thinkstock

Нема случајности, чули смо много пута, а астрологија открива како хороскопски знак може да утиче на нашу спиритуалност

Аматерско познавање астрологије наводи на закључак да су неки соларни знаци хороскопа (Сунце у одређеном знаку одређује хороскопски знак) више окренути духовном и духовности, од других, али се просто ради о владајућим планетама, па онда је то само део велике слагалице која укључује и да ли су изражене више особине, врлине, или напротив мане знака у коме смо рођени.

Како постоји и грана астрологије коју зовемо геоастрологија и која симболично показује повезаност неких народа, земаља и места са владавином знакова хороскопа, можемо говорити о комплексном питању духовности. Нема случајности, чули смо много пута, а астрологија открива како хороскопски знак може да утиче на нашу спиритуалност.

Ован

Ове особе највише верују својим чулима и својим акцијама. За њих је све конкретно, међутим склони су упадању у опасне ситуације, јер су храбри и импулсивни. Када се у таквој ситуацији појави чудесно спашавање, или извлачење из кризне ситуације, они никада више не сумњају. Искуство на сопственој кожи, за њих је мера спиритуалности. Земље под снажним упливом овог знака су Јапан, Велика Британија, Немачка, па је јасно да су у свему, па и у вери, врло организовани, традиционални и практични људи. Воле ослонац у традицији.

Бик

Бије их глас да су највећи хедонисти зодијака и да су склони уживању, удобности, чак и претеривању у свим задовољствима. То је тачно, али ће постати више него духовни, ако је то потребно некоме из њихове породице, радо ће прихватити учење предака и волеће обичаје који их испуњавају осећајем сигурности и топлог породичног гнезда. Неки астролошки погледи, култ Мајке Земље или Богиње плодности везују баш за знак Бика. Виногорја у Француској, Баварска у Немачкој, чак и Војводина у Србији имају снажан уплив Бика, па су то вредни и одани људи.

Близанци

Вечити трагачи за истином и учењима ће ове особе водити у читање књига верске и духовне садржине свих конфесија, а радо ће размишљати о разним духовним учењима. Они у религији траже логику и у логици духовност. Било какав научни доказ нечега спиритуалног ће за њих значити потврду да су на правом путу. Неки од њих ће мењати верско опредељење или ће прихватати да се покрсте, приђу другој цркви због партнера или средине. Италија је земља под упливом Близанаца, као и део западне обале САД. Читавог живота ће трагати и стремити савршеном учењу.

Рак

Месец је духовна планета, у индијској астрологији има посебну важност, јер су знаци хороскопа лунарни, а не соларни као у западној астрологији. То су особе које имају врло изражене инстикте и осетљиви су на све духовне појаве. Верују у своја предосећања и врло су принципијелни када је вера у питању. Занимљиво је да је већи део Аустралије, који је био настањен Абориџинима под упливом Рака, да се цивилизација Маја такође повезује са овим знаком. Потребно им је да нађу смиреност, јер се у неким непријатним ситуацијама осећају врло узнемирено.

Лав

Знаком Лава влада Сунце, а у грчкој митологији су уметност, али и пророчишта, па тако и чувено пророчиште у Делфима (из дела „Илијада“), били под влашћу бога Аполона или сунчевог култа. Ово су особе које воле јасноћу како свега, тако и вере. Њима је урођен осећај за хијерархију, па воле помпезне обреде са далеком историјом. Страствени у свему, тако и у вери, могу бити нетолерантни када су у питању друга учења. Ватикан је под влашћу Лава, град Венеција, али и Праг. То су особе којима је духовност повезана са вредношћу и поретком.

Девица

Теже савршенству и педантно извршавају све у животу, а сличан приступ имају и питањима вере и духовности. Владар им је земљани Меркур, па им треба чврста основа, дакле да се нађу у храму, светилиштима, светим местима, да осете веру и духовно искуство. Како су често нервозне особе које су по природи доста нестрпљиве, највише воле да о спиритуалним темама уче из књига, а не преко прича са људима сличног искуства. Швајцарска, део Грчке и Хрватска су под упливом Девице, тако да ови људи имају снажну потребу за логиком и научним приступом.

Вага

Најпознатији миротворци који доносе учења о хармонији и миру су били рођени у овом знаку. То су људи који би по старим астролозима, требало да помире и уједине и донесу љубав, тамо где је потребна. Читав будизам, Тибет и Кина су под влашћу овог ваздушног Меркуровог знака, тако да они лако разумеју духовне покрете и учења, међутим циљ им је да их осете. Урођена неодлучност и одустајање их често одвуку даље од циља, а то је да једном стечен баланс буде на дуже време задржан и да их не мучи осећај неизвесности и неповерења у ближње.

Шкорпија

Владајућа планета им је Плутон, митски бог подземног света, самим тим они су често врло заинтересовани за окултно, тајанствено, духовно. Проблем може настати када помешају духовност и празноверје, а и томе могу бити склони. Они воле да дубоко пониру у све тајне постојања и врло су дубоки када су у питању духовна учења. Под влашћу Шкорпије су Колумбија, Албанија, већи део Турске, део Израела и Либија, па је јасно да су врло посвећени припадности једној конфесији и да често преобраћују оне који су других вероисповести.

Стрелац

У Грчкој Зевс, у Риму Јупитер, или врховни бог, владар је овог знака. Стрелац је и природна кућа која влада религијом, филозофијом и духовношћу. Они су једниство вере и наде, због природног оптимизма који их краси, али и озбиљног трагања путем искуства из прве руке или проучавања учења свих светски познатих религија. Под влашћу Стрелца је Шпанија и већи део Мексика,делови Аргентине и Бразила, па је то одраз топлих људских душа које воле да упознају друге људе и шире добру вољу и заједништво. Воле култове и обичаје који датирају из претхришћанског доба.

Јарац

Њихов владар је Сатурн који се највише повезује са судбином, кармом и неизбежним, јер он представља и старост и смрт. Они верују у вишу силу и често су свесни свега оног што могу превазићи и урадити сопственим трудом, али знају и када треба да одустану и препусте се животу. Воле традицију и занимљиво је да је Стоунхенџ, древно светилиште, под упливом овог знака. Стари градови из праисторијских култура, нарочито из палеолита, Индија, Босна и Херцеговина, па и делови Србије су под влашћу Јарца, па ови људи до духовности стижу преко тежих искушења.

Водолија

Уран их чини визионарима загледаним у будућност, они више верују у постојање других цивилизација у космосу, него у неке старе верске обичаје. Потребно им је да имају слободу у учењима и изјашњавању и да граде веру на пацифистичким и космополитским принципима. Радознали су и тајаствени, воле доказе о постојању натприродног и радо верују неком сопственом логиком и предосећајима. Водолија представља Словене, влада Русијом, деловима Скандинавије и митском Атлантидом, зато су ови људи трагачи за истином и скривеним значењем.

Рибе

Рибе су биле симбол првих хришћана, а читав миленијум до 2001. био је такозвана ера Риба. Њихова владајућа планета Нептун је бог мора, а повезана је са подсвешћу, сновима и визијама. Природна кућа којом владају Рибе је оно најдубље и најсимболичније у човеку, дванаеста кућа, па су ово често бића вере и наде која не размишљају, него просто осећају. Имају изражену емпатију и добро осећају танане вибрације сваког човека. Под влашћу Риба је Холандија, острвске земље Пацифичког подручја, а ови људи верују на себи својствен начин.

/вестинет/

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Bata

16.01.2015. 01:48

Ajde oladite sa ovakvim tekstovima. Omiljeni ste mi list i smeta mi sto licite na Blic u pojedinim segmentima.

baunti

16.01.2015. 06:17

Znaci, Hindusi i Bosnjaci su jarci, Japanci, Englezi i Nijemci ovnovi, Francuzi bikovi, Albanci i Turci skorpije, a Grci i Hrvati se prave da su nevini u svemu tome (djevice). Mi Srbi, kao po obicaju, nismo mogli da se opredijelimo, pa smo se klasicno podijelili na jarce i bikove (partizani-cetnici, republikanci-rojalisti, DS-SNS...). Valjda zato sto se ne zna ko je rogatiji i tvrdoglaviji. :) Ali ono za Vodoliju i Vagu definitivno stoji! :)))