Одговори се крију у нашој подсвести

Астролог Марина Јунгић Милошевић

24. 07. 2013. у 00:01

Одговори се крију у нашој подсвести
Рибе, Ракови, Шкорпије, Јарчеви и Водолије поседују екстрасензорне способности попут интуиције, пророчких снова, видовитости или предвиђања будућих догађаја на неки други начин

ЕКСТРАСЕНЗОРНЕ способности генетски су предодређене код свакога од нас, тврде британски научници. Да бисмо открили да ли их и у којој мери поседујемо, увече, пре него што заспимо, треба себи да поставимо питање о неком будућем догађају и да на то мислимо све док нам сан не дође на очи. Ако ово понављамо неколико ноћи заредом, сан ће нам дати прве сигнале о догађају до кога нам је стало.

С друге стране, док смо у будном стању, треба да се опустимо и мислимо само о догађају који нас интересује. У тим тренуцима, пожељно је да будемо концентрисани на постављено питање, јер прве мисли, слике или речи које изроне из дубине наше подсвести врло често носе и одговор на постављено питање. Ово, можда лакше него другима, полази за руком представницима водених знакова, Раковима, Шкорпијама и Рибама, мада и земљани знаци, Бик, Девица и Јарац, могу да крију велики екстрасензорни потенцијал.

Међу различитим видовима предвиђања будућности, издвајају се два од којих је први базиран на обичним, а други на нашим екстрасензорним способностима. Наше искуство, знање, узрочно-последичне везе и природни закони, могу да буду врло значајни у предвиђању догађаја, иако су базирани на обичним способностима. За разлику од њих, екстрасензорне способности имају више облика међу којима се издвајају интуиција, снови и видовитост.

Интуиција се сматра најслабијом способношћу предвиђања. За њу је карактеристично да слике догађаја добијамо у стању пуне свести, али не знамо како смо дошли до њих. Друга карактеристика је наше субјективно убеђење које нам на неки начин потврђује истинитост информација добијених на основу интуиције. Водени знаци поседују јачу интуицију од осталих знакова, јер њима управљају Месец (Рак), Плутон (Шкорпија) и Нептун (Рибе), планете које симболизују нашу подсвест, машту и снове.

У предвиђању догађаја, снови имају важну улогу, и буквално и симболично. Код буквалног, виђено у сну, остварује се после неког времена тако да се догађаји одвијају као на филмској траци. Други део представљају симболични снови у којима сањамо лица, догађаје и објекте које ћемо касније заменити лицима, догађајима и објектима према значењу одговарајућих симбола. Иако имају дубоке корене у народном веровању, неки симболи имају и индивидуални карактер. Део њих заснован је на простим асоцијацијама, тврде стручњаци зато што се одређени догађаји дешавају под одређеним околностима и условима. Одређени симболи, из још увек необјашњивих разлога, јаснији су и боље их памтимо. Друга хипотеза је да између симбола и догађаја постоји нека скривена веза. Пророчке снове најчешће сањају Рибе, Ракови, Шкорпије, али ни Јарчеви, Бикови и Девице не заостају за њима.

Видовитост представља најупечатљивији начин предвиђања будућности. Онај ко поседује ову способност јасно види сцене које тек треба да се догоде, и то у свим или барем главним елементима. И код видовитости, постоје варијанте, јасне слике будућих догађаја и речи које извиру из свести видовите особе. Код варијанти са речима, видовита особа веома тешко може да открије да ли су то њене речи, речи из њене подсвести или оне које јој је, евентуално, саопштио неко трећи. У хороскопу такве особе најчешће је наглашена четврта, осма или дванаеста астролошка кућа, које често "падају" у неке водене знаке или се у њима налазе Месец, Нептун, Уран, Плутон и сл.

Особе које имају изазовне аспекте између Меркура, симбола писања и Нептуна, планете визија, могу да поседују или развију способност куцања по тастатури које није под контролом свесног дела њиховог ума. На тај начин, могу да добију одговоре у вези са предстојећим догађајима.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације