Смештај за псе слабо тражен: Не помажу ни попусти, корона опустела хотеле за псе

Ј. Гочанин

недеља, 05. 07. 2020. у 07:18

Смештај за псе слабо тражен: Не помажу ни попусти, корона опустела хотеле за псе

Прошлог лета капацитети били попуњени

Епидемија смањила број услуга пансиона за љубимце. Суграђани углавном раде од куће, па сами чувају животиње
ИАКО смањеним капацитетом, пансиони, односно хотели за псе и маце у Београду, раде. Власници, углавном када путују, своје кућне љубимце поверавају стручњацима запосленим на оваквим местима. Међутим, у складу са епидемиолошком ситуацијом, опао је и број гостију ових хотела.

Грађани скоро и да не одлазе из Београда па немају ни потребе да своје куце остављају некоме на чување.

- Ово је сезонски посао, а сада је период у којем смо ми ранијих година пословали "пуном паром". Знали смо да током јуна резервишемо места за цео јул и август, да попунимо капацитете, док сада немамо ни 15 одсто прошлогодишњих резервација - каже власница једног хотела.

Већина у својој понуди, у склопу објекта има и такозвани вртић за љубимце. Намењен је запосленим људима, чији пси и маце ту бораве док су власници на послу. Али, према речима саговорнице, и та места су празна, јер велики број грађана сада ради од куће.

Ценовници не постоје јер, каже, није исто када неко на чување повери одраслог пса и штене. Да би свог љубимца оставили у пансиону власници треба да издвоје између 1.200 и 1.800 динара дневно.

Како кажу, специјалних попуста због пандемије вируса корона није било с обзиром на то да разне погодности имају и током целе године.

- Клијенти у зависности од тога колико животиња остављају, добијају и попуст. Затим, на колико дана, да ли је то седам, десет или више. За неког чији ће љубимац бити код нас више од месец дана наравно да не могу да важе дневне цене - објашњава саговорница.

Радно време такође не постоји. Врата ових хотела отворена су 24 часа, јер, кажу, увек неко мора да буде ту са животињама и на опрезу.

- Имамо уговор са ветеринарским амбулантама и станицама, па уколико нешто крене по злу, доступни су нам у било које доба дана - причају власници.

БЕСПЛАТАН БОРАВАК

ТОКОМ ванредног стања, власница једног од ових необичних хотела потпуно бесплатно је омогућавала боравак псима и мацама чије су газде биле заражене вирусом корона.

- Жена од које изнајмљујем објекат изашла ми је у сусрет и није тражила кирију у том периоду. То је код мене изазвало одушевљење, па сам и сама желела на неки начин да некоме помогнем. Тако сам дошла на ту идеју, да без надокнаде чувам љубимце људима којима је то неопходно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације