Проверите: Да ли мачке више воле друштво жена или мушкараца?

Т. Л.

06. 11. 2019. у 09:10

Проверите: Да ли мачке више воле друштво жена или мушкараца?

Depositphotos

Научници су открили да су маце незајажљиве у потреби за пажњом и мажењем

АКО сте се питали зашто се мачке увек више "мотају" око жена, то је зато што далеко више уживају у њиховом друштву - показало је истраживање Одсека за бихевиоралну биологију Истраживачког центра Конрад Лоренц Универзитета у Бечу.

Научници су открили да су маце незајажљиве у потреби за пажњом и мажењем. А како жене са њима проводе далеко више времена од мушкараца, више им се и посвећују, а оне то осећају и узвраћају љубављу. Занимљиво је да мачка чешће бира газдарицу уместо газде, јер су им карактерно сличније.

Осим тога, припаднице слабијег пола имају нежнији глас, а мачке, као и деца, више реагују на мекше тонове. Жене генерално имају и финије руке и додир од мушкараца, па када мазе маце, чине то нежније и оне више уживају. Научници су закључили и да је најважнија потреба ових животиња да буду сите, а да су даме склоније да их хране.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mihailo Vuković

06.11.2019. 13:14

Sve mačke vole nežno milovanje i češkanje određenih delova tela ali ne predugo . Zato vole dugo sedenje u krilu ili ležanje na vama . Korist je provereno obostrana .