Позориште мачака из Москве осваја срца публике већ три деценије (ВИДЕО)

НовостиОнлине

петак, 27. 09. 2019. у 23:46

Позориште мачака из Москве осваја срца публике већ три деценије (ВИДЕО)

Depositphotos

Позориште мачака у Москви јединствено је место на свету у којем се већ три деценије играју позоришне представе у којима глуме мачке.

Ансамбл мачака у московском позоришту изводи занимљиве перформансе на бициклима, жицама и другим акробатским реквизитима, а највеће звезде мачијег глумишта уживају у луксузном смештају и имају посебан третман.

“Мачка ништа не ради под присилом, али могуће је с њима постићи договор с обзиром на њихове природне способности и потребе. Уколико постоји ту и љубав и узајамно поштовање, успех сам дође. Немогуће је иза кулиса казнити мачку и онда од ње очекивати наступ на позорници. То с мачкама не иде тако“, казао је Дмитриј Куклачев, заменик директора позоришта.Позориште мачака основао је далеке 1990. године Јуриј Куклачев с циљем да своју каријеру циркуског кловна учини занимљивијом и јединственом. У целом пројекту му помаже син Дмитриј који има изузетне уметничке таленте.

Дмитриј је рекао да у позоришту живи око 200 мачака које глуме у 12 представа, а да је ту и 30 мачака које су у пензији.

“Публици нудимо 12 представа. С поносом то истичем јер у поређењу с драмским позориштима, нама треба доста више времена, око пет година, да спремимо нову представу“, казао је Дмитриј.

Он је додао да представама претходи и захтевни процес одабира, а затим и тренинга мачака да би оне биле спремне за излазак на позорницу.

“Мачке морају бити здраве, имати различите таленте и бити веселе и чиле. Како то видимо код мачке? Па, једноставно мора бити знатижељна и истраживати све детаље у новом простору. Ако то ради, то је први знак уметничког дара. Након што утврдимо постојање талента, онда следе прегледи психофизичког здравља мачке“, појаснио је.

Међу најпознатијим глумцима Московског мачјег позоришта је мачак Борис који глуми у рекламама за храну за мачке.

АУТОР: Анадолија/ nationalgeographic

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације