Дом по мери кућног љубимца

Б. Ј.

четвртак, 27. 06. 2019. у 12:15

Дом по мери кућног љубимца

Depositphotos

Изводљиво је да вам стан истовремено буде шик и пет френдли, ако поведете рачуна о неколико детаља приликом његовог сређивања. Теписи су ваши непријатељи, јер упијају мирисе, на њима остају длаке, а и флеке

Имате пса или мачку али, иако их неизмерно волите, не желите да њихово присуство нарушава изглед вашег дома? Не брините се, изводљиво је да вам стан истовремено буде шик и пет френдли, ако поведете рачуна о неколико детаља приликом његовог сређивања.

Користите тврде подне површине, отпорнији паркет или плочице. Лако се чисте, делују топло, а истовремено могу да прикрију огреботине настале канџицама вашег љубимца. На под не постављајте мермер или природни камен, јер лако могу да промене боју.

Избегавајте тепихе од зида до зида. Теписи су, заправо, ваши непријатељи уколико имате кућне љубимце. Упијају мирисе, на њима остају длаке, а и флеке. Тешко се чисте и уопште нису практични. "Голи" подови су најбоље решење а, уколико желите нешто меко и топло под ногама, ставите мање ћилиме који су подједнако лепи и ефектни а јефтинији, па самим тим лакше можете да их замените.

Купујте намештај од материјала на ком не остају лако флеке, јер кад вам се ваше раздрагано штене затрчи на омиљену фотељу одмах по уласку из шетње, душа ће вас заболети од трагова његових прљавих шапица, које ћете тешко скинути. Многи материјали су погодни за ваш намештај, најпре кожа (али само ако немате мачку, јер воле да је гребу), па микрофибер или било који синтетички материјал са ког се лакше уклањају мрље, непријатни мириси и бактерије.

Користите прекриваче за кревете, јоргане, јастуке (обичне и украсне) који могу да се перу у машини и тако ћете умногоме себи олакшати живот - већина њих се не пегла и веома лако се чисти.

Када декоришете животни простор било би добро да поведете рачуна о боји вашег љубимца. На пример, уколико имате белу мачку, на намештај ставите прекривач у белој боји, која ће одлично сакрити присуство длака, чак и ако свог љубимца нисте четкали дан или два.

Набавите комад намештаја само за вашег љубимца. Да бисте избегли огреботине, а понекад и подеротине, на вашем драгом троседу, купите корпицу за мачку, као и пењалицу са деловима за оштрење канџи, а пса обрадујте симпатичним, меканим креветом, да не би удобност сваке вечери тражио у вашем.

Покушајте да одвојите део простора, најбоље у ходнику, близу улаза, у ком ћете чистити шапе ваших четвороножаца по уласку у стан. Ту сместите и влажне марамице, пешкир, сунђер или четку, у зависности од тога шта ће вам најчешће користити приликом брзинског чишћења вашег љубимца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације