Напуштени пси, мачке, али и по један зец, хрчак и морско прасе из прихватилишта за животиње "Дражевац" добили су нове власнике на "Београдском манифесту", који је први пут имао и Пет зону посвећену кућним љубимцима, саопштили су данас организатори.

Власници љубимаца и љубитељи животиња први пут су имали свој кутак на највећем породичном фестивалу дестинација и манифестација "Београдски манифест", који је организован од 24. до 26. маја, уз подршку Града Београда, Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Туристичке организације Београда.

У оквиру Пет зоне, од петка до недеље, посетиоци су добили бесплатне савете од ветеринара и дресера.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Kutak za ljubimce na „Beogradskom manifestu”

Велика заинтересованост била је за представљање школе за обуку паса "Апорт", као и презентацију одгајивачница паса и мачака, а одржана је и акција "Месец оралног здравља паса" која је била посвећена здрављу зуба и десни кућних љубимаца.

Током сва три дана манифестације, у оквиру Пет зоне организоване су радионице - цртање и прављење животиња од балона, а сви посетиоци који су усвојили неку од напуштених животиња добили су поклон пакете хране од спонзора манифестације.