МРЊАУ ФЕСТ: Маце окупирале Дом омладине

Ј. ДИНЧИЋ

недеља, 13. 01. 2019. у 18:15

МРЊАУ ФЕСТ: Маце окупирале Дом омладине

Силвија са мачком Роузи / Фото З. Јовановић

Различите расе крзнених љубимаца на "Мрњау фесту". Представљено више од 100 мачака из земље и региона

ДОМ омладине јуче је, по пети пут, био домаћин традиционалне манифестације "Мрњау фест", јединственог фестивала посвећеног мачкама. Власници и њихови крзнени љубимци "окупирали" су први спрат ове установе, а на истом месту програм се одржавао и данас.

Ни јучерашња температура у минусу, али и снег који је провејавао током дана нису успели да омету љубитеље мачака да посете, ову сада већ традиционалну престоничку манифестацију. Хол Дома омладине био је испуњен малишанима али и старијим суграђанима. Поносни власници мачака представили су више од 100 мачака из земље и региона, које су се надметале за титулу најлепше. На изложбеном простору, у првом делу програма пред судијама парадирале су популарне расе бенгалске, бирманке, британске али и персијске, руске плаве и сибирске.


Прочитајте још: Новогодишњи мачкенбал на Мрњау Фесту

Чекајући свој ред да изађу на црту крзненим супарницима, на јастуцима и прекривачима дремали су љубимци поносних власника из Грчке, Италије, Мађарске, Румуније... Затим је уследило међусобно надметање у атрактивним такмичењима у рингу. На крају дана, победници су кућама однели титуле "Бест ин шоу" и посебно припремљене награде. У категорији јуниора, за најлепшу је проглашена мачка Роузи, посебна врста руске плаве мачке.


- Стара је шест месеци, учествовали смо и на прошлом фестивалу, али сада смо први пут освојили и награду - каже посносна власница Силвија из Мађарске. - Ово је дивно такмичење, којем се увек радо враћамо.

И за многобројне малишане, који су се јуче затекли у Дому омладине, организован је забавни програм. Деца су прво уживала у мјузиклу који је урађен по тексту Душка Радовића, а затим и у креативним радионицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације