Новогодишњи мачкенбал на Мрњау Фесту

11. 01. 2019. у 14:28

Новогодишњи мачкенбал на Мрњау Фесту
У суботу и недељу, 12 - 13. јануара Дом омладине Београда, Ветерина Београд и друштво Ле ПЕТит по пети пут приређују Мрњау Фест - јединствени фестивал посвећен мачкама

Многи светски градови могу да се похвале кет-кафеима, али само Београд има јединствени фестивал посвећен мачкама и онима који их воле! У суботу и недељу, 12 - 13. јануара Дом омладине Београда, Ветерина Београд и друштво Ле ПЕТит по пети пут приређују Мрњау Фест - јединствени фестивал посвећен мачкама. На Мрњау Фесту ће поред прелепих маца бити и пуно добрих вибрација и креативности, јер мачке су од памтивека биле пратиоци креативних људи - од уметника до научника, од Леонарда до Тесле.

Мачке и машта су одувек ишли руку под руку па је први дан фестивала обележен дружењем са ликовима из мјузикла за децу „Како су настале ружне речи“ према тексту Душка Радовића, као и забавним и шареним радионицама-играоницама.

Током другог дана фестивала представиће се Мрњау старатељи и понудиће здраве, неговане и лепо васпитане маце на удомљавање.

Током два дана мачјег фестивала представиће се домаће и стране одгајивачнице, које ће изложити своје маце шампионе. Маце ће се такмичити за престижне титуле и награде, а љубитељи ће моћи да се информишу о интересантним расама путем презентација и директно од одгајивача.

На Мрњау Фесту биће прилике да своје мачје благо обрадујете неком укусном посластицом, корпицом или играчкицама. На предавањима и у контакту са ветеринарима, специјалистима за исхрану и понашање, сазнаћете баш све о мацама - о нези, исхрани, васпитању, митовима и предрасудама.

фото Ивана Станковић

Љубитељи мачака, добродошли на пети Мрњау Фест! Дођите да се дружите, радујете, да мазно мрњаучете и проведете два дана у добром друштву, најбољем - у друштву мачака!

Програми за децу на Мрњау Фесту

Субота, 12х - 13х: мачкенбал “Како су настале ружне речи”, Театар Талија

У суботу, првог дана Мрњау Феста, биће приређен мјузикл за децу урађен по тексту Душка Радовића. У главној улози је лукава маца Мицка, која ће пробати да разреши ко је изговорио најружнију од свих ружних речи на свету - шашав! Представа на веома духовит и занимљив начин деци дочарава важност лепог васпитања, образовања и толеранције, а одраслима ко је „крив“ што деца говоре ружне речи и зашто не би требало да их говоре.

Да ли је Клаудије измислио ружну реч? Или мали принц? Сазнаћете ако погледате ову веома духовиту, динамичну и поучну причу која обилује са пуно добре музике (класике и дечјег „шашавог“ блуза) и урнебесних кореографија!


фото Ивана Станковић

Субота, 13х -14х - дечије драмске играонице

После мјузикла, Театар Талија ће приредити школу глуме и креативног израза намењену деци. То ће бити сјајна прилика за развијање дечје маште, спретности, покрета и драмског талента. Уз вођство глумаца и креативаца са дугогодишњим искуством, мали креативци ће моћи да се опробају у многим забавним активностима попут глуме и плеса.

фото Небојша Нишавић

Субота, 14х - 17х - креативне радионице „Мрњау магија“

После драмских играоница, Атеље Креативистика ће приредити отворене креативне радионице за развијање дечије спретности и маште. Водитељка радионице, професионална илустраторка Ања Јововић ће децу упознати са фантастичним Мрњау светом у ком обитавају маце са посебним вештинама и моћима. Након причања приче деца ће маштати каква би они посебна маца били у том свету. Затим ће уз Ањину помоћ цртати своје маце из маште.


Удомљавање здравих и лепих маца

Недеља, 12х - 17х - удомљавање у сарадњи са Ветерином Београд

У недељу, другог дана Фестивала, биће организовано велико удомљавање мачака. Посетиоци ће имати прилику да изаберу и поведу кући мацу свог живота - новог чупавог, предљивог и мазног члана породице. Маце су однеговали Ле ПЕТит Мрњау старатељи - екипа одговорних и преданих волонтера који несебично улажу велику љубав, труд и значајна средства да маце оду у нове домове здраве, неговане и лепо васпитане.

фото Иван Јекић

ЈКП Ветерина Београд ће озваничити уговоре о одговорном власништву, донирати микрочипове и вакцине против беснила, и обавити бесплатну стерилизацију љубимца када за то дође време. Друштвено одговорне фирме ће даривати љубимце и њихове власнике за срећан почетак. Будући власници свом новом љубимцу треба да обезбеде само љубав и бригу!


фото Ивана Станковић

Такмичење мачака на Мрњау Фесту

Субота и недеља, 10х - 18х – Међународно такмичење мачака по WЦФ правилима

Посебно интересантан програм овог Мрњау Феста је WЦФ Јубилее Схоw - лиценцирано такмичење мачака по Wорлд Цат Федератион правилима. У првом делу програма мачке ће бити појединачно оцењене за столом. Затим ће се међусобно надметати у атрактивним такмичењима у рингу. На крају свакога дана најбоље мачке ће се такмичити за Бест ин Схоw титуле и награде.


фото Небојша Нишавић

У надметању за титуле најлепших очекује се присуство изузетних мачака из Србије и многих европских земаља. Биће заступљене све популарне расе: бенгалке, бирманке, британке, мејн кунови, персијанке, руске плаве, сибирке али и расе које се ређе виђају: абисинке, норвешке шумске, сфинкс, сијамке и друге.

Најлепше од најлепших маца ће прогласити фелинолошке судије из Немачке, Пољске, Бугарске и Мађарске. Једна од судија биће и наша Светлана Лаловић, експерт за краткодлаке, сијамске и оријенталне мачке.

Мрњау Фест за посетиоце

Мрњау Фест је отворен за посетиоце у суботу и недељу 12х - 13х. јануара од 10х - 18х. Такмичење мачака је оба дана. Програми за децу су у суботу. Удомљавање маца је у недељу. Улазница је 300 динара. За децу предшколског узраста улаз је слободан. Све информације су на сајту www.лепетит.рс

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације