Алексинац: Изложба поентера

Др вет. Милош Станојевић

четвртак, 06. 12. 2018. у 09:15

Алексинац: Изложба поентера

Разред младих - нај мужјак и нај женка (најлепши млади пас)

У градском парку "Брђанка" у Алексинцу одржана специјализована изложба поентера са доделом кандидатуре ЦАЦ

Поводом 140 година од доласка поентера у Србију и Алексинац, Кинолошко друштво "Миливоје Прендић" из Алексинца и "Поентер-сетер" клуб Србије организовали су специјализовану изложбу поентера са доделом кандидатуре ЦАЦ. Манифестација је одржана у градском парку Брђанка у Алексинцу. На изложби је било пријављено 60 паса из Србије и иностранства, а судили су Иво Ђеминијани и Ђани Фулђенци, реномиране судије из Италије.

Делегат на изложби био је Душко Шормаз, а почасни гост специјалке био је Силвио Марели, председник светског поентер сетер клуба.


Победници

Разред младих – нај мужјак Александрос Дарк, вл. Александар Гавриловић из Лесковца.

Најлепша женка, уједно и најлепши млади пас изложнбе је Рина од Иванића, вл. одгајивачница "Од Иванића" из Крушевца.

Разред зрелих – најлепши мужјак Т-Пацо "Од Иванића", вл. истоимена одгајивачница.

Најлепша зрела женка, која је истовремено постала најлепши зрели пас специјалке је Биг Qуеен дел Дуда, вл. Петар Рајковић из Свилајнца.

Ову специјализовану изложбу у потпуности је подржао Кинолошки савез Србије чији су представници пожелели да она прерасте у традиционалну специјалку на овим просторима.

Разред зрелих, нај мужјак и нај женка (најлепши пас специјалке)

- Трагали смо за подацима из 19. века како бисмо показали свету да имамо чиме да се поносимо. Човек чије име носи наше друштво још тада, 1878. године је на поклон добио првог поентера од генерала Ђуре Хорватовића - изјавио је Топлица Здравковић, председник КД "Миливоје Прендић" и додао да је традиција на нашој страни, због чега смо у обавези да радимо на њеном очувању.

Учесници специјалке поентера

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације