Цветне тапете - унесите дашак старих времена у ваш дом (ФОТО)

С. Б.

уторак, 30. 06. 2020. у 19:50

Цветне тапете - унесите дашак старих времена у ваш дом (ФОТО)
На неко време су се повукле пред налетом шпанских зидова, тапета на пруге и просторија окречених у јарке боје, али опет су ту да би дом учиниле ушушканим

Тапете на којима доминирају цветови долазе нам из прошлости, да покажу да су издржале тест времена. На неко време су се повукле пред налетом шпанских зидова, тапета на пруге и просторија окречених у јарке боје, али опет су ту да би дом учиниле ушушканим.

Има их у различитим димензијама и дизајну, па могу да се уклопе у све стилове декорисања ентеријера. Дивољно је да један зид модерне трпезарије украсите тапетама где на тамној подлози доминирају божурови, па да у њу унесете дашак старих времена. Или, зашто не бисте унели светлост у своју спаваћу собу уређену у бохо стилу тако што ћете, на зид где се налази узглавље кревета, налепити папирну башту дивљих цветова? Бићете изненађени колико велику промену овај мали акценат може да унесе у просторију.

Ове године модерни су предимензионирани цветови, толико упадљиви да могу да постану адут ваше дневне собе, чак и радног кутка. Уколико желите цветне зидове, али страхујете да би дом могао да вам се претвори у врт са вештачким цвећем, довољно је да на само један део зида залепите ове живописне тапете. Испоштоваћете и тренд и свој осећај за естетику.

Интересантно је то да се цветне позадине данас радо узимају у обзир и приликом реновирања купатила и антреа. Делују интересантно, ћудљиво и, мало је рећи - другачије.Али, немојте да претерујете. У просторији у којој доминирају цветне тапете не би требало да се нађе превише детаља са овим мотивом. Евентуално можете да додате једно јастуче, лампу, тањире или надстолњак са цветним дезеном. И на томе се задржите.

Уместо цветних можете да се поиграте и тапетама на којима се налази мотив листова собних биљака. Знатно су умереније, јер се подразумева да на њима преовлађује зелена боја, а на овај начин ћете делимично испратити и један од нових токова у уређењу ентеријера. Реч је о биофилном дизајну, који подразумева уређење дома у складу са природом, тако да он одише миром и спокојем. То се постиже уз помоћ природних материјала, светлости и биљака, који што више треба да буду заступљени у модерном дому, јер је доказано да то директно утиче на наше здравље. Наиме, студије су показале да, окруживање природним елементима, може да смањи ниво стреса, уравнотежи крвни притисак и брзину откуцаја срца. Поред тога, ова врста дизајна повећава продуктивност, креативност и самопоуздање. За почетак, крените од тапета са листовима и барем једном природном биљком у кутку за одмор.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације