Тефлонски тигањ мењајте после 5 година

С. Д.

понедељак, 08. 06. 2020. у 20:22

Тефлонски тигањ мењајте после 5 година

Илустрација / Фото Depositphotos

Када се искриви тигањ та промена облика није штетна, али се храна у њему неће равномерно пећи, па је време за нови. Тамна боја или огреботина су такође знак да треба да промените тигањ

ТИГАЊИ од тефлона су веома практични у кулинарству, а посебним их чини то што је пластични материјал којим су обложени отпоран на високе и ниске температуре, као и на корозију.

Али тефлон има и мане - подложан је оштећењима, поготово у додиру с металним и оштрим кухињским прибором.

Када се искриви тигањ та промена облика није штетна, али се храна у њему неће равномерно пећи, па је време за нови. Тамна боја или огреботина су такође знак да треба да промените тигањ. Стручњаци саветују да тефлонско посуђе мењате на пет година, а уколико је оштећено и раније.

Да би дуже трајало, приликом печења или кувања хране препоручује се употреба силиконског прибора или оног од меког дрвета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Milan

08.06.2020. 20:36

A to što je teflon kancerogen ste izbegli da spomenete, nadam se neznajući za tu informaciju.

* КОМЕНТАР *

08.06.2020. 22:56

Битно је да већина наших покондирених грађана има по 100 и више еврића за месечне рате кредита који узимају сваке године да иду на море и праве селфије за инстаграм, фејсбук и остале небулозе а немају 25-30 еврића да сваке 3-4 године купе бар један тигањ како неби јели отрове!!!