Иако сте убеђени да им је рок трајања вечан, ове намирнице не смете ДУГО ДРЖАТИ У ЗАМРЗИВАЧУ!

Новости онлајн

субота, 06. 06. 2020. у 17:33

Иако сте убеђени да им је рок трајања вечан, ове намирнице не смете ДУГО ДРЖАТИ У ЗАМРЗИВАЧУ!

Фото: Depositphotos

Потребно је ослобити се од намирница за које важи да имају дугорочан рок трајања и тако сачувати здравље
ЧЕСТО се деси да замрзивач затрпамо многим намирницама, због чега после нема простора за оне најважније и најсвежије. Како пише “Реадер'с Дигест”, потребно га је ослободити од намирница за које важи да имају дугорочан рок трајања и тако сачувати здравље.

Коцке леда

У замрзивачу много људи оставља велик број ледених коцки, али потребно је и њих бацити у канту за смеће после одређеног периода. Деси се да оне поприме мирис намирница, па се зато лако може десити да вам вода поприми укус црног лука.

Замрзнута храна

Иако многи мисле да замрзнута храна може да траје вечно, стручњаци саветују да треба да се искористи у прва три месеца од стављања у замрзивач.

Пуњена пецива

Пецива пуњена кремом или сиром такође не би требало дуго држати у замрзивачу. Препоручује се да се пецива поједу у року од месец дана или да се баце, пише индеx.хр.

Остаци хране

Колико пута смо у замрзивачу оставили оно што нисмо могли да поједемо до краја? Остатке хране треба конзумирати у што краћем року, чак и ако их замрзнемо.

Сладолед

Једна од ствари која се често, поготово лети, нађе у замрзивачу је сладолед. Ова намирница такође не може да траје вечно. Иако већина људи сигурно нема проблема са конзумирањем сладоледа те га потроши у кратком року, неки кутију са сладоледом држе у замрзивачу месецима. Ако припадате овој другој групи, време је да сладолед избаците из замрзивача.

Месо

Када једном одмрзнете месо, не би требало да га враћате у замрзивач, јер се на тај начин повећава ризик од развоја салмонеле и појаве других бактерија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације