Како да креирате дечије царство и подстакнете уметничку страст код деце?

Промо

петак, 05. 06. 2020. у 08:00

Како да креирате дечије царство и подстакнете уметничку страст код деце?
Претворите просторију у играоницу или пак дечију спавац́у собу
Претворите просторију у играоницу или пак дечију спаваћу собу. Или још боље, обоје!


Roma Company предлаже пар идеја за мало дечије царство.


ТАПЕТЕ И ФОТОТАПЕТЕ ЗА ДЕЧИЈЕ СОБЕ


Од беба до тинејџера, свако дете има право да испољи своју индивидуалност. Огроман избор најразличитијих дезена за сваког. Од маме која припрема собу за своју бебу, преко просечног трогодишњег детета занесеног Диснеy јунацима, до бунтовног адолесцента. За децу је веома битно да науче да комуницирају језиком боја и на тај начин је потребно уредити простор у ком бораве. Тапете и фототапете вам могу помоћи да освежите атмосферу у омиљеним просторијама и постигнете потпуно нови доживљај простора.


Мало дете, које открива свет, у само једном углу собе може да створи читав свемир у својој машти. Док истражује тај свој свемир, путујући у свом свемирском броду, узима фломастер (хиперсонични модулатор) и почиње да црта по зиду (модулира хипервреме и хиперпростор). Родитељ га удара по руци, узима му фломастер и учи га важној животној лекцији - да хиперсвемир не постоји, да по зидовима не сме да се црта, да је кречење скупо и штошта још из света одраслих...


Бројне студије су показале да деца која цртају по зидовима свог света (куће, стана), развијају неспутану креативност, односно одрасту с једном димензијом свести више од оних чија је креативност спутана у том периоду детињства. Нажалост, већини малишана креативност је спутана из практичних разлога из света одраслих, који су такође реални, као што је кречење куће. Рекло би се да су свет одраслих и свет дечије неспутане маште у непомирљивом сукобу, али, ипак може да се нађе компромисно решење.

У случају цртања по зидовима, то решење је већ измишљено, БОЈЕ ЗА ШКОЛСКЕ ТАБЛЕ и ПИШИ-БРИШИ БОЈЕ ЗА ЗИДОВЕ!


БОЈЕ ЗА ШКОЛСКЕ ТАБЛЕ


Боја за школске табле се наноси на зидове по којима потом можете писати кредама, те их лако обрисати са површине водом и сапуницом. Нема потребе да ограничите таблу на само један део зида. Можете да испољите своју креативност и да боју за школске табле користите и на фрижидеру или вратима ормара, горњој плочи стола, па чак и са унутрашње стране врата. Можете дати нову намену старим предметима попут глобуса, огледала, рамова за фотографије и ормарића.Ову боју можете наносити и на друге површине као што су дрво, цигла, гипс, бетон, стакло, неглазирана керамика, лесонит и добићете површину са карактеристикама школске табле. Осим стандардних, црне мат и зелене боје, боју за школске табле можете добити и у било којој другој боји коју изаберете из тон карте у продавнци.


ПИШИ - БРИШИ БОЈА


Пиши-бриши боја Sketchpaint - претвара готово сваку глатку површину у површину са карактеристикама пиши-бриши табле.По површини на који је аплициран Sketchpaint се може писати / цртати маркерима за белу таблу и потом и лако обрисати. На тај начин је могуц́е направити велике просторе за писање и цртање , чак и целе зидове. Један слој је обично сасвим довољан за добар резултат. Ако желите да површина буде уједно и магнетна, тада прво као подлогу наносимо магнетну боју.
Пиши-бриши боја је расположива као бели или безбојан премаз, оба у сјајној или мат верзији. Без мириса је и без штетних материја.МАГНЕТНА БОЈА


Магнетна боја MagnetPaint претвара сваки зид у 'магнетну' површину за магнете ! То нуди широк спектар невероватних могуц́ности за употребу магнета на готово свакој површини. MagnetPaint омогуц́ава креативно коришц́ење простора на зиду. MagnetPaint је тамно сива латекс боја на воденој бази са нерђајуц́им честицама гвожђа. Сигурна је за употребу у свакој просторији. Након наношења најмање три слоја, MagnetPaint се може пребојити било којим конвенционалним типом боје за зидове на воденој бази.

На MagnetPaint површини се може користити било која врста магнета, од магнета за фрижидер, магнетне фолије, магнетне траке и МагПаинт дечијих магнет сетова. Магнетска снага ће зависити од броја нанетих слојева и величине и чврстоц́е коришћених магнета.


Уз магнетну боју MagnetPaint и пиши - бриши боју Sketchpaint у понуди је и велики асортиман одговарајућих

изузетно јаких (неодимијумских) магнета у разним облицима, као и маркери за писање по пиши - бриши површинама

и средства за њихово одржавање - чишћење ...


БОЈА КОЈА СЈАЈИ У МРАКУ


GLOWPAINT фосфоресцентна боја сјаји у мраку компаније Magpaint, за унутрашњу употребу, акрил, на бази воде, нетоксична.
Може се сасвим лако нанети, ваљком или четком, у четири слоја, за стварање различитих облика, цртежа или површина који ће током дана

апсорбовати светлост, а ноћу је емитовати – сјајити. Фосфоресцентна боја GLOWPAINT може се „напунити” светлошћу за отприлике 40 секунди, под директном сунчевом светлошћу и за приближно 30 минута у случају природне или вештачке светлости. Боја ће светлити у мраку до 24 сата, све док се честице фосфора у потпуности не испразне. У првих 15 минута интензитет светлости је најјачи.


Завршна боја је мат, благо непрозирна, жута.


ТАПЕТЕ КОЈЕ СЈАЈЕ У МРАКУ


Ново, узбудљиво и иновативно. Тапете које сјаје у мраку. Приказујући ноћно небо блиставих звезда тапета оживљава једним притиском прста, гашењем светлости у соби. Пуни се током дана природном светлошћу како би 30 минута по гашењу светла благо сјајила и полако бледела и омогућила малишанима да лагано уроне у царство снова.

www.roma.rs