Огледало ваше куће, гости га прво примете: Савети како да средите ходник

З. О. Ј.

23. 05. 2020. у 19:50

Огледало ваше куће, гости га прво примете: Савети како да средите ходник

Depositphotos

Добро распоређена расвета је један од предлога. Један део можете да офарбате у светлу, а други у тамнију нијансу

ПРВО што приметите када уђете у нечију кућу је ходник. А управо то је често најнеуреднији део стана, јер се кроз њега пролази даље, а успут остављају ствари на чивилуцима и ципеле у орманима и ципеларницима. Немаран однос према ходнику је огледало домаћина и то треба променити, макар ситницама, саветују стручњаци за ентеријер.

Добро распоређена расвета је један од предлога. Уградне светиљке, или мале надградне плафонске постављене линијски, најбоље су решење за узане ходнике, а не заузимају много простора. Ако је простор мален, одаберите лед сијалице у нијанси дневне беле или топле беле светлости. Ако имате већи ходник, онда одаберите прикладан лустер који ће оставити неодољив визуелан утисак.

Уколико у ходнику имате прозоре (што је реткост), ставите лагане завесе или роло завесе, да бисте постигли ефекат савременог стила, а избегли осећај пренатрпаности. Код одабира боја имајте на уму да светле нијансе визуелно проширују мале ходнике.

Пожелели сте да ходник окречите? Пустите машти на вољу. Један део можете да офарбате у светлу, а други у тамнију нијансу. Контраст увек изгледа занимљиво, а на тај начин ходник ће деловати и луксузније. Можете да бирате и јарке боје, јер оне делују оптимистично и разиграно. Ако се одлучите на тако нешто, морате да водите рачуна о усклађивању боја са намештајем.

Зидове ходника можете учинити лепшим и уз помоћ тапета, поготово ако имају неки занимљив принт. Оне могу бити основ даље декорације, с тим што треба да бирате оне које су практичније за одржавање.

Намештај у ходнику, такође, треба да буде практичан, али и леп. Ефектан сталак-вешалица даје простору динамичност. Нећете погрешити ни уколико се одлучите за зидне вешалице. Оне су право решење за уске ходнике. Једино не треба да их има превише, јер тада ходник може да изгледа неуредно и хаотично.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације