При куповини клима-уређаја, често се бирају решења и модели који ће мање утицати на наш буџет. Јер, вероватно није потребно давати пуно новца за уређај који користимо свега неколико месеци током лета? То правило можда је имало аргумената некада, али са развојем технологије данас на располагању имамо клима-уређаје који коришћењем читаве године врло брзо оправдавају иницијалну инветицију.


О којим уређајима је реч? Овде се ради о клима уређајима инвертер технологије, најновија и најефикаснија технологија која је данас доступна на тржишту. Инвертер клима уређај контролише брзину мотора компресора како би континуирано регулисао температуру. Овакав уређај је ефикаснији и користи мање енергије од стандардне неинвертер климе.


Код инвертерског клима уређаја компресор ради слабијим капацитетом и лагано дозира хлађење или догревање просторије. С друге стране, ако је потребно тренутно загрејати или охладити просторију, компресор инвертер уређаја ће радити пуним капацитетом.


Захваљујући овако прилагодљивом раду остварује се главна предност инвертер уређаја, а то је до 30 одсто мања потрошња енергије по истом учинку. Друга значајна предност је та што контрола рада компресора омогућава мање хлађење спољашње јединице током зимских месеци, па теже долази до њеног смрзавања.


Захваљујући томе инвертери су ефикасни у загревању током зимских месеци и када температура падне на 15 степени исипод нуле.Класични клима уређаји по правилу посустају већ када температура падне на око пет степени испод нуле.


ПРЕДНОСТИ ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕЂАЈА


Главна предност је у томе што сама инвертер технологија има одличне перформансе и умањује кориснички рачун.


Комфорније је спавати и боравити у просторији са инвертер клима уређајем због константне собне температуре у просторији. Када поставите температуру, она ће остати иста.


Инвертер клима уређаја укључује процес филтрације који ослобађа прашину, алергене и мирисе из просторије.Данашње тржиште нуди велики избор модела И капацитета различитих произвођача.


Овде се по свом квалитету, дизајну иефикасности издавјају модели Јапанске компаније Mitsubishi Electric и америчке компаније Carrier чији је Клима М доо овлашћени заступник, али је најважније приликом одабира модела икапацитета имати стручан савет како би се сви параметри узели у обзир ипронашло решење које ће донети највећу ефикасност за уложени новац.(ПР)