Сувишна влага у просторијама и буђ као њена последица је изузетно опасна по здравље људи, нарочито деце.

Не дозволите да вас зима и хладнији дани сваки пут асоцирају на проблеме са сувишном влагом и упорном буђи.

Сазнајте како да се дугорочно решите тога и уживате у свом дому.

Са доласком зиме, снежних , хладних, кишовитих и веома влажних дана у ваше домове уселила се одвратна и упорна влага као и буђ која се шири свуда по намештају и свеже окреченим зидовима.

Питање које се сваке јесени и зиме понавља је како да простор у којем станујемо поново учинимо чистим и сигурним првенствено због свог здравља? Сазнајте одговор.

Сувишна влага се задржава на хладним зидовима, теписима, намештају, одећи и књигама, чиме омогућава повећано стварање алергена, гриња и буђи који нарушавају здравље и оштећују предмете.

Сазнајте како да се дугорочно решите тога и уживате у свом дому.

Са доласком зиме, снежних , хладних, кишовитих и веома влажних дана у ваше домове уселила се одвратна и упорна влага као и буђ која се шири свуда по намештају и свеже окреченим зидовима.

Питање које се сваке јесени и зиме понавља је како да простор у којем станујемо поново учинимо чистим и сигурним првенствено због свог здравља? Сазнајте одговор.

Сувишна влага се задржава на хладним зидовима, теписима, намештају, одећи и књигама, чиме омогућава повећано стварање алергена, гриња и буђи који нарушавају здравље и оштећују предмете.

Кондензациона влага настаје као последица лоше термоизолације просторија, као и неодговарајуће вентилације. Критична места на којима се појављује орошавање – скупљање водених капљица су најчешће углови – ћошкови просторија као што су бетонске греде и надпрозорници.

Као последица велике разлике између спољашње температуре зида, поготово зими, и унутрашње температуре у просторији која се загрева, долази до кондензације влаге присутне у ваздуху. Топли ваздух се нагло хлади и долази до рошења на површини зида. Влажна и хладна подлога доводи до појаве буђи. Осим ружног изгледа зидова, сувишна влага у просторијама и буђ као њена последица је изузетно опасна по здравље људи, нарочито деце.

Али, постоји нешто што ће вам прискочити у помоћ у борби против влаге и буђи.

У питању је феноменалан апсорбер влаге.


Praktično. • Bezbedno. • Čisto. • Izuzetno efikasno i zimi i leti. • Čuva zdravlje.

Апсорбер влаге се може користити за: дневне собе, спаваће собе, кухиње, дечије собе, купатила, гардеробере, викендице, камп приколице, подруме, гараже, чамце, јахте...

Шта је то заправо?

Апсорбер влаге је ефикасно и једноставно решење за елиминацију сувишне влаге у свим просторијама. Бешуман, неупадљив, не троши никакву енергију. Апсорбер влаге је заправо пластична кутија (димензија 16 x 20 цм, висине 14 цм) која се постави на било ком месту у просторији, и уколико има сувишне влаге, апсорбује је и сакупља у доњем, провидном делу посуде.

У горњем делу апсорбера налази се врећица с хигроскопном сољу (калцијум-хлорид) која природним путем везује само сувишну влагу из ваздуха (када је релативна влажност ваздуха већа од 65 %) Сталним коришћењем апсорбера влаге превентивно се чува здравље укућана и спречава настанак астме и алергија.


Naprskati pogođena mesta sa udaljenosti od 10-15cm i ostaviti da deluje. • Posle 15-20 min po potrebi isprati vodom. • Ostaviti da se osuši. • Nakon toga sve tretirane površine mogu biti ponovo korišćene.

Ако се као последица сувишне влаге већ појавила буђ ефикасно решење за њено одстрањивање је SK Cleaner – одстрањивач буђи – течни препарат са прскалицом за дезинфекцију и уклањање буђи са зидова, прозора и врата, дрвета, пластике, керамичких плочица, делова око лавабоа, туш кабина, када и других површина. Користи се у домаћинствима, јавним и индустријским објектима за третирање површина које нису у директном контакту са храном за људе или животиње.


Наноси се са унутрашње стране • Може се префарбати и тонирати • На воденој бази

Уколико је концентрација влаге изузетно велика, најефикасниј решење је Стоп Конденз термопремаз за зидове на бази латекса који веома ефикасно онемогућава да се на третираним местима појави кондензација.

Садржи честице минералног праха које имају особину да упијају топлоту из просторије и касније је емитују ради загревања хладних површина. Површина која је обрађена овим термопремазом топлија је до 5°Ц од оне која није премазана. Количина топлоте која се акумулира обезбеђује да чак и када је у просторији релативна влажност до 90 %, спречава кондензацију и тако дефинитивно елиминише услове за појаву буђи. Не захтева претходну подлогу а може се наносити и преко старе боје која се не љушти. Наноси се (без разређивања) у два слоја четком или ваљком.

Уколико је већ постојала буђ на зиду, препоручује се наношење Stop Kondenza у појасу ширем за око 20цм од захваћене површине. Када се површина потпуно осуши може се префарбати стандардним дисперзионим бојама. Преко Стоп Конденза могу се наносити боје на воденој бази. Први премаз треба да обезбеди потпуно покривање површине и минималну дебљину слоја. Други премаз нанети након 4 сата. У критичним ситуацијама препоручује се наношење и трећег слоја.

Када се површина потпуно осуши може се префарбати стандардним дисперзионим бојама.


PERMA-WHITE® - пружа леп , дуготрајан завршни премаз • Боја високих перформанси, на латекс – акрилној бази која пружа ефикасну заштиту од буђи.

Perma White је завршна акрилна боја на воденој бази која ће улепшати и заштити унутрашње површине и спречити појаву и развој буђи на премазаној површини и до 5 година.

Она ствара снажни, издржљиви, водопериви завршни слој који подноси влагу и одбија прљавштину – кључне услове који доводе до развоја буђи на површини боје и који могу довести и до љуштења и отпадања боје. Препоручује се примена на унутрашњим зидовима, зидним шупљинама, плафонима, облогама, вратима и сличним површинама. Идеално за купатила, подруме, кухиње, вешернице, ормаре, свлачионице, сауне као и све просторе који су изложени великој влази, честим променама температуре, кондензацији паре и слабој циркулацији ваздуха.

Изврстан за комерцијалну употребу у школама, болницама, хотелима, старачким домовима, ресторанима, спортски објектима и сл. Perma White је беле боје, али се може тонирати за постизање пастелних и средње јаких нијанси.

Један литар боје покрива 6 м2 површине када се наноси у два слоја (наношење у два слоја је обавезно). Да би се постигао гарантовани ефекат против буђи неопходно је нанети два премаза.

(ПР)