Уклањање лепка и трагова налепница са чврсте површине представља један од најпорнијих задатака, пре свега јер захтева пажљиво рибање и чишћење како се не би оштетили текстура и материјал, или евентуално скинула фарба и сјај.

Да би сте себи значајно олакшали посао скидања лепка и налепнице са стаклене површине, препоручујемо да испробате генијалан трик који се за само неколико дана проширио интернетом.

Наиме, за чишћење лепљивог трага са било које чврсте површине можете да користите једну намирницу коју сигурно имате у својој кући - мајонез.

У Фeјсбук групи која окупља домаћице, Лаурен Џефри је поделила фотографије на којима је показала прозоре куће у коју се тек уселила који су били прекривени ружним налепницама. Наравно, морала је да смисли начин како да их скине.

Тада се сетила да је негде прочитала да уз помоћ мајонезе могу да се уклоне трагови лепка. Довољно је да премажете материјал мајонезом, а затим да оставите да остоји око 30 минута и на крају пребришете крпом.

Када је реч о стакленим површинама потребно је да направите хомогену смесу соде бикарбоне и јестивог уља. Помешајте намирнице у једнаким деловима и крпом натопите место. После неколико минута буквално ћете једним потезом скинути налепницу.(Телеграф.рс)